27. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Kultura Pančevo Vesti

„Vetar u tapetama“ premijerno u Jabuci

Prva predstava makedonske nacionalne zajednice u Republici Srbiji „Vetar u tapetama“ premijerno je predstavljena u Domu kulture „Kočo Racin“ u Jabuci. Ovo je prva predstava odigrana u ovoj ustanovi od početka pandemije i poštovane su sve preporučene mere.

„Vetar u tapetama“,  prva dvojezična predstava makedonske nacionalne zajednice u Republici Srbiji, premijerno je odigrana u Jabuci.  Predstava prikazuje mentalitet običnog čoveka, pripadnika srpske i makedonske nacionalnosti. Publika je bila u prilici da prati uzbudljivu pozorišnu avanturu kroz koju su je vodila dvojica glumaca.

Otvorivši tešku, ali aktuelnu temu života emigranata na Zapadu, kao i pitanje kulturnog identiteta mladih ljudi sa ovih prostora, koji su na „privremenom“ radu u inostranstvu, ova predstava je pobudila različite emocije kod publike, od smeha do suza.

Ovaj projekat realizovan je pod pokroviteljstvom Nacionalnog saveta makedonske nacionalne zajednice u Republici Srbiji, a na inicijativu Foruma mladih Makedonaca.

Osim u Jabuci, predstava će biti prikazana publici u Kačarevu, Glogonju, a 22. maja u okviru Dana makedonske kulture ova biće izvedena u Narodnom pozorištu u Beogradu, na sceni „Raša Plaović“. Projekat je podržala Fondacija za otvoreno društvo i Ministarstvo kulture Republike Srbije.

Related posts

Ubedljiva pobeda Železničara

Vanja Vićentić

Vučić: Srbija i Makedonija strateški bliske, taktičke razmirice manje važne

neca

Udovičić čestitao Kukolju na srebru

Ivana Bogdanovski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija