19. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Ustoličen sveštenik Slađan Danijel Srdić za seniora u Banatu

Na današnjoj svečanoj liturgiji u Slovačkoj evangeličkoj crkvenoj opštini u Janošiku, sveštenik Slađan Danijel Srdić  uveden je u službu seniora banatskog regiona.  Ovo je bio ujedno i početak obeležavanja stogodišnjice autokefalnosti Slovačke evangeličke crkve u Srbiji.

U prisustvu mnogobrojnih domaćina i zvanica u Janošiku u Slovačkoj evangeličkoj crkvenoj opštini priređeno je ustoličenje sveštenika Slađana Danijela Srdića za seniora banatskog regiona. Ovo je bila i prilika da se obelezi i 15 godina njegovog radnog staža kao sveštenika u Janošiku i 9 godina u crkvenoj opštini u Hajdučici. Na  početku bogosluženja predsednik jerejskog sabora Branislav Kulik pozdravio je prisutne goste. Bogosluženje su obavili sveštenici i sveštenice iz cele Vojvodine. Svečanu liturgiju obavio je sveštenik iz Padine Pavel Cicka. Svečani čin inauguracije održao je biskup SEAVC u Srbiji dr Jaroslav Javornjik, koji je istakao da je ovo veoma značajan događaj za sve vernike, ali i za samog novopostavljenog seniora kojeg su izabrali njegove kolege.

Svečanu liturgiju na organu sprovodio je kantor dr Janko Siroma, predsednik odbora crkvene muzike u slovačkoj republici. Po završetku svečanog čina novoizabranom senioru čestitali su najpre domaćini, predsednik crkvene opštine Piktor Jan koji je uručio i poklone.

Related posts

Košava oborila drvo u Ekonomskoj školi

Nikoleta Dragaš

Liturgija uoči Sabora, služi partrijarh Porfirije

Nikoleta Dragaš

Ustoličen patrijarh Porfirije. Činu prisustvovao i predsednik Vučić

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija