18. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Sveta arhijerejska liturgija u Hramu Svetih žena Mironosica

U Hramu Svetih žena Mironosica na Strelištu, održana je Sveta arhijerejska liturgija. Na njoj su pored sveštensta, prisustvovali i Njegovo preosveštenstvo, Episkop banatski gospodin Nikanor kao i gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović.

 U nedelju posvećenoj ženama mironosicama, crkva slavi Svete žene Mironosice, žene koje su prve došle na grob vaskrslog Isusa Hrista, sa aromama i tamjanom na obredno pomazanje tela. Budući da Hram na Strelištu nosi ovo ime, i u čast ovih žena Njegovo preosveštenstvo, Episkop banatski gospodin Nikanor vršio je Svetu arhijerejsku liturgiju u ovom Hramu.

Na Svetoj arhijerejskoj liturgiji je pored sveštensta bio i gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović. Protojerej-stavrofor Radoslav Radmanović istakao je da će ovaj Hram biti na radost i ponos čitavog našeg grada i svih njegovih stanovnika.

Bez obzira na loše veme Sveta arhijerejska liturgija služena je pred velikim brojem ljudi. Posle završetka liturgije, u hramu  se osveštalo žito i slavski kolač.

Related posts

JKP „ZELENILO“ uređuje kružni tok u naselju Tesla

Mirjana Popović

Počinje Jazz festival

Mica Milakov

Vučić objavio video iz Hilandara i uputio građanima važnu poruku: Naučio sam mnogo toga i dobio okrepljenje i posebnu snagu da se borimo za našu Srbiju

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija