24. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Predsednik Vučić nakon sastanka sa Pahorom: Potvrđen visok nivo odnosa

Pahor boravi u radnoj poseti Srbiji. On je prvo razgovarao ”tet-a-tet” sa Vučićem, a predviđeno je da se dvojica predsednika sastanu i sa članovima delegacija Srbije i Slovenije.

Kako je predsednik Vučić rekao Srbija ima dobar ekonomski razboj i za nas je kako dodaje da se posvetimo oblasti vladavine prava i da veruje da možemo da postignemo još bolje rezultate.

-Očekujemo i održavanje 6. sednice Vlada Srbije i Slovenije – rekao je predsednik i dodao da su najviše govorili o regionalnim pitanjima.

On je kako kaže, upoznao Pahora sa pitanjima u regionu kao i na KiM.

-D ali je naša pozicija laka, nije, to je jasno svakome u Srbiji -istakao je Vučić i nagalsio da ono za šta se Srbija zalaže je činjenica da želimo da nastavimo dijalog pod okriljem EU sa Prištinom.

On je podvukao da mora da se dođe do komprtomisnog rešenja, ali da je ”za tango potrebno dvoje”.

-Mi smo za kompromisno rešenje, zamrznuti konflikt nije dobar, što se može videti – smatra Vučić zahvalivši se Pahoru na poseti naglasivši da će lideru Slovenije pokazati najveće gradilište u Srbiji a to je Beograd na vodi.

Odgovarajući na pitanja novinara, predsednik Vučić je rekao da se Srbija nalazi na evropskom putu i da podržava sve druge na tom putu.

-Uvek smo podržavali BiH i Crnu Goru i mi smatramo da je važno da sve u regionu podržavamo, jer smo mi tu, nemamo ništa protiv da se razgovara uvek i sa svima – rekao je predsednik.

-Ne postoje idealni odnosi ali mi smo na tom putu – rekao je on.

Govoreći o kosovskom problemu, Vučić je rekao da Srbija za razliku od Slovenije ima drugačiji pogled na Kosovo i da to već 13 godina traje.

-Ovde je reč o brutalnom licemerju, a kad ste počeli da primenjujete princip promena granice? – zapitao je predsednik i podsetio da je bez odluke SB UN naša zemlja bombardovana i da je 2008. godine pomerena granica.

-Može, ne postoji promena granica, ali u skladu sa odlukom UN, to je ono na šta Srbija jedino pristaje – naglasio je predsednik.

Pahor je rekao da očekuje na samitu Brdo-Brioni dobar i konstrukltivni razgovor kao i u Beogradu.

-Sa mišlju koja je rečena u uvodu, mi smo sada vođe, i imamo odgovornost za mir i blagostanje naših ljudi na bilateralnim odnosima – smatra Pahor.

Pahor je rekao da u mnovgim zemljama i društvima Zapadnog Balkana nema poiverenja u evropsku perspektivu kao što je bilo pre 10 godina.

Foto: Tanjug

Related posts

NESTAO SIN BIVŠEG GOLMANA CRVENE ZVEZDE! Poslednji put viđen u Umčarima! PORODICA OČAJNA!

Mica Milakov

Merkel i Vučić dogovorili video sastanak u ponedeljak

Branislava Grčić

Odbor direktora NIS-a usvojio Biznis plan za 2021. godinu

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija