20. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Vesti Vršac

Česi grade fabriku autodelova u Vršcu – investiraće 15 miliona eura

Kompanija “IMG manufakturing” investiraće 15 miliona evra u izgradnju proizvodnih pogona za proizvodnju plastičnih delova i komponenata za auto-industriju na lokaciji Naučno-tehnološkog parka u industrijskoj zoni u Vršcu.

Češka kompanija IMG Management, registrovana u Srbiji kao “IMG manufakturing”, gradiće u tri faze fabriku površine preko 6.000 kvadrata na 1,3 hektara zemljišta.

Generalni menadžer „IMG Manufakturinga“, Mišal Gruc kaže da je početak izgradnje prve proizvodne hale planiran za jul ove godine.

  • Planiramo da počnemo izgradnju prve proizvodne hale u julu 2021. i da dovršimo ceo objekat do kraja ove godine, a zatim da završimo celokupnu investiciju najkasnije do 2025. i dovršimo sve tri proizvodne hale, kaže Gruc.

U prvoj fazi predviđa se proizvodnja plastičnih delova, plastičnih rezervoara i kontejnera.
U drugoj fazi praviće plastične ploče, a u trećoj plastični delovi za auto-industriju.

  • Ukupna planirana investicija vredna je 15 miliona evra, a planiramo da zaposlimo 150 ljudi, od čega u prvoj fazi 20 radnika. Počeli smo sa odabirom zaposlenih. Zbog činjenice da nam je kvalitet na prvom mestu, obučićemo prve zaposlene iz Srbije u našim pogonima u Češkoj pre završetka prve proizvodne hale u Srbiji“ – navodi Gruc.

Foto: evrsac

Related posts

Izložba akvarela u Kulturnom centru Pančevo

Vanja Vićentić

Predsednik Vučić posetio topličko vinogorje: Lepota i bogatstvo Srbije

Jasmina Petkovic

Antidot: Napadi na Telekom Srbija štite interese konkurentske kompanije SBB

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija