18. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Predsednik Vučić u kasarni na Dedinju: Imaćemo u januaru prosečnu platu 600 evra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obilazi punkt za vakcinaciju pripadnika garnizona Beograd i članova njihovih porodica u prostoru kasarne “Dedinje”.

Predsednik je izjavio da se protiv AstraZeneke, za koju je najmanje interesovanje na ovom punktu, da se protiv ove vakcine vodi “strašna kampanja”, te podseća da je Velika Britanija njome imunizovala svoje stanovništvo, a da nijedan smrtni slučaj posle nje nije zabeležen.

 Važno je da se vakcinišemo. Ako se sutra zarazimo, lakše ćemo podneti ako smo vakcinisani – rekao je Vučić, zahvaljujući se pripadnicima garnizona koji su došli da se vakcinišu. Ističe da je i njegova majka prošla sa lakšim posledicama, budući da se vakcinisala. Vakcinišite se. To je važno i za vas, i za vaše porodice.

Predsednik se nakon obilaska obratio novinarima ističući da je zadovoljan jer vidi vojnike koji u redu stoje čekajući vakcinu.

– Očekujemo da u Vojsci i MUP odziv bude još veći. Mislim da je Mojsilović doneo odluku da za pripadnike Vojske vakcina bude obavezna. Imunizacijom se spasavaju životi, a u poslednjih 6 dana, od najave da će vakcinisani dobiti finansijsku pomoć, uspeli da povećamo odziv – kaže Vučić.

Dodaje da je vakcinacija trostruko uvećana prvom vakcinom, u odnosu na prethodnu nedelju. Srećan je, kaže, kada su ovoliki brojevi.

– Na ovaj način zaustavljamo zarazu i protiv nje se borimo na najbolji način. Obezbedili smo vakcine, dali smo ih i regionu i građani pokazuju odgovornost. Zadovoljan sam – kaže Vučić.

Ističe da Srbija napreduje i po pitanju ekonomije.

– Juče smo imali 1.025 radnika samo na Moravskom koridoru, a gde su Preljina-Požega, Ruma-Šabac, i tako dalje. I po tome se vidi koliko se radi i gradi po Srbiji. Upravo ovo nam donosi rast, a rast donosi povećanje plata i penzija. Ako ovako nastavimo, možemo da očekujemo znatno povećanje plata i penzija. Zato je važno da se vakcinišemo – kaže predsednik.

On se zahvalio Vojsci i MUP-u na odličnoj organizaciji.

– Ponosan sam i presrećan zbog ovih rezultata, koji znači da ćemo do 1. januara imati prosečnu platu od 600 evra. MMF kaže da ćemo ovu godinu, uprkos ogromnim ulaganjima, završiti sa 60,3 odsto javnog duga, a onda će on početi da pada. Prognoze za Srbiju su fantastične. Uspeli smo da se izborimo sa najtežim vremenom i čestitam ljudima u Srbiji – rekao je Vučić.

Predsednik je, odgovarajući na pitanja novinara, izjavio da sutra stiže Borut Pahor u zvaničnu posetu, a da bi već u nedelju trebalo da ide u Sloveniju gde ga od ponedeljka očekuju zvanični sastanci.

– Biće interesantno, a odatle idem uveče u Brisel gde ću imati večeru sa Jensom Stoltenbergom. Pokušaću da sa njim razgovaram o informacijama da će jedna velika sila tražiti povlačenje Kfora i UNMIK-a, što bi bilo katastrofa za nas. Pokušaću da Stoltenberga zamolim da svojim uticajem učini sve da do toga ne dođe – kaže Vučić, dodajući da je reč o obaveštajnim podacima iz oficijalnih izvora.

Kada je reč o prištinskoj vojsci, najavljeno je da će izdvajiti godišnje 100 miliona za njihovo ministarstvo i vojsku, dok mi izdvajamo 2 milijarde, što su, kaže predsednik, neuporedivi podaci.

– Ne treba da se plašimo, ne mogu da nas ugroze, ali je namera jasna. Naše je da čuvamo mir i stabilnost – kaže Vučić.

Ističe da je najvažnije pitanje obezbeđivanje rasta. Prvi uslov je vakcinacija, a drugi jačanje domaćeg privatnog sektora, dodatna ulaganja, jačanje naših javnih investicija i potrošnja.

– Prvi i osnovni uslov je vakcinacija jer bez nje nema ničega. Nisu brojke pale jer je lepo vreme ili pada kiša, već zato što su se ljudi vakcinisali. Ako u Srbiji računamo da živi 5,5 miliona punoletnih, kada pređemo 2.800.000 možemo da računamo da smo na sigurnom – kaže Vučić.

Na pitanje o epilogu prisluškivanja njegovih razgovora, predsednik kaže da nadležni rade svoj posao, a da bi sve drugo što bi rekao bilo mešanje u njihov posao.

– Pitali ste to jer ste uvek dobronamerni i zabrinuti za bezbednost moje porodice. Hvala vam na dobroj nameri i brizi za mene i moju porodicu. Biće drugih iznenađenja tu koja nemaju veze sa prisluškivanjem. Moje je da trpim i da slušam laži, da nikoga ne tužim jer biste u suprotnom rekli da vršim pritiske. Žao mi je samo kada mi neko optužuje lažno dete, a Đilas izmišljotine jedva dočeka – kaže Vučić, dodajući da ne vidi razlog da se dete upliće u kriminalne laži.

Biće iznenađenja, kaže, kada se sazna ko je ubio Kiću, za šta se čeka još dodatnih dokaza.

– Nadam se da od strašnog uplitanja deteta u laži neće biti ništa, ne samo mog deteta, već bilo kog drugog. Zašto to neki rade… Valjda su željni vlasti, ali ne razumem da žele da dođu na vlast preko leševa dece – kaže predsednik.

Izvor: pink.rs

Related posts

Patrijarha Porfirija u manastiru Gračanica dočekali zvaničnici i vernici

Zorana Stekovic

PS čestitao nacionalni praznik NR Kine

Mica Milakov

Više od 4 miliona litara goriva kupljeno uz Drive.Go mobilnu aplikaciju

Ivana Bogdanovski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija