20. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Dečji sajam borbe protiv trgovine ljudima u vrtiću “Petar Pan”

Tim za prevenciju borbe protiv trgovine ljudima grada Pančeva, Crveni krst Pančevo u saradnji sa Predškolskom ustanovom “Dečja radost” organizovali su u vrtiću “Petar Pan” na Misi, Dečji sajam borbe protiv trgovine ljudima.

Dečji Sajam prevencije trgovine ljudima namenjen je deci predškolskog uzrasta. Predškolsci su imali priliku da kroz razne igre i radom sa volonterima Crvenog krsta Pančevo, saznaju više o rizičnim situacijama u kojima se mogu naći kao i o adekvatnim merama opreza.

Poseban akcenat Crvenog krsta Pančevo posvećuje se radu sa najmlađim kroz kreiranje inovativnog didaktičkog materijala koji se koristi za realizaciju Decijeg sajma i to sa velikim uspehom uz sjajne reakcije najmlađih.

Kontinuirane obuke svih aktera u zajednici, a pre svega dece i mladih, podizaće svest javnosti o problemu trgovine ljudima kroz informisanje o suštini trgovine ljudima, rizicima i načinima vrbovanja žrtava, istakla je Milica Todorović, sekretarka Crvenog krsta Pančevo.

Crveni krst Srbije sprovodi Program borbe protiv trgovine ljudima počev od 2006. godine fokusirajući se na ranjive ciljne grupe, decu i mlade. Program je baziran na vršnjačkoj edukaciji i sprovode ga edukovani mladi volonteri Crvenog krsta.

Related posts

Siniša Mali: Modifikovaćemo”švajcarsku formulu”,penzije će biti veće

Jasmina Petkovic

Prva sednica Socijalno-ekonomskog saveta Grada Pančeva

Nikoleta Dragaš

Ministar Vulin: Ekonomska i politička stabilnost nije moguća bez moćne bezbednosne strukture

Branislava Grčić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija