20. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti Vršac

Tablet računari i školski pribor za učenike romske nacionalne manjine

Danas je u naselju Balata počela podela tablet računara za 45 učenika romske nacionalne manjine viših razreda osnovnih škola, kao i učenike srednjih škola i 327 paketa školskog pribora. U toku je nabavka još 45 tablet računara, 100 paketa školskog pribora, zatim udžbenika za učenike koji pohađaju izborni predmet – romski jezik, kao i 5 rečnika na romskom jeziku, koji će biti podeljeni do kraja juna. Takođe započeta je i podela paketa za negu porodilja i novorođenčadi. Sredstva za nabavke obezbeđena su u okviru projekta SKGO-a i Grada Vršca.

“Do kraja juna Mobilni tim za inkuziju Roma i Romkinja takođe će podeliti i 280 higijenskih paketa porodicama u podstanardnim romskim naseljima u okviru aktivnosti Operativnog plana u programu „Podrška EU inkluziji Roma-osnaživanje lokalnih zjednica za inkluziju Roma“, a sve u cilju pomoći i podrške unapređenju kvaliteta i uslova života romske nacionalne manjine, sa akcentom na oblasti socijalne i zdravstvene zaštite i obrazovanja” izjavila je Maja Ristić Lažetić, članica Gradskog veća za socijalna pitanja.

Related posts

Predsednik Vučić danas sa patrijarhom Porfirijem

Aleksandra Miloševska

IN MEMORIAM Vesna Hrćan – jedinstvena i neponovljiva vladarka bojama…

Zorana Stekovic

Izmene u saobraćanju autobusa ATP-a zbog raspusta

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija