20. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Srbija i Turska uzajamno priznaju sertifikate o vakcinaciji

Građani Srbije i Turske moći će da putuju iz jedne u drugu zemlju od petka, 14. maja, na osnovu dogovora o uzajamnom priznavanju sertifikata o vakcinaciji protiv kovida-19, koji su u telefonskom razgovoru postigli ministri spoljnih poslova Nikola Selaković i Mevlut Cavušoglu.

Građanima dve zemlje će biti omogućen ulazak na teritoriju druge države bez testa i primene mere karantina, ukoliko imaju sertifikat o vakcinaciji izdat od strane nadležnih organa Srbije, odnosno Turske, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

U okviru dogovora, koji je danas potvrdila i Vlada Srbije, osobe koje zbog starosne dobi nisu vakcinisane (mlađi od 18 godina) mogu da na teritoriju Srbije i Turske uđu bez testa i karantina u pratnji članova porodice koji imaju sertifikat o vakcinaciji.

Srbija i Turska će, takođe, uzajamno priznavati i sertifikate o imunitetu koji će se izdavati od strane nadležnih organa onima koji su se izlečili od kovida-19.

Sličan režim o putovanju građana sa sertifikatom o vakcinaciji od 30. aprila je na snazi i izmedu Srbije i Mađarske, na osnovu dogovora koji su postigli šefovi diplomatija dve zemlje Nikola Selaković i Peter Sijarto.

Izvor: RTV

Related posts

Omoljica, Brestovac i Ivanovo u utorak bez vode

Jelena Obradović

SERVIS za 28.10.2020.

Jelena Obradović

Vučić: Nema priznanja, ne isključujem pomeranje sastanka u Vašingtonu

Jelena Obradović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija