27. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Kultura Najvažnije Pančevo Vesti

Izgradnja novog hrama Svetih žena Mironosica na Strelištu

Sa blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa banatskog gospodina Nikanora, uz podršku lokalne samouprave i prilozima parohijana Strelišta, kao i mnogih vernika iz Pančeva i okoline, započeti su radovi na izgradnji novog hrama Svetih žena Mironosica na Strelištu.

Budući hram Svetih žena Mironosica nalaziće se na uglu ulica Mihajla Petrovića Alasa i Jovana Pavlovića. Njegovom izgradnjom na Strelištu, Eparhija banatska postaje bogatija za još jedno duhovno mesto u Pančevu. Prema rečima sveštenik Bojana Košanina hram će biti idealan rasadnik duhovne obnove i duhovnog uzrastanja pravoslavnih vernika našeg grada.

Uskoro će početi i izgradnja velikog hrama površine 500 m2, visine kupole 22 metra i zvonika 36.5 metara koji će se uzdići iznad ulaznog dela hrama. Prema rečima sveštenika Bojana, radi se na pripremi dodatne dokumentacije.

Bogosluženja u hramu počele su na veliki četvrtak, 29. aprila, i vrše se svakodnevno.

Raspored bogosluženja se može pogledati i na sajtu hrama crkvastreliste.banatska.com. Sveštenik Bojan poziva sve ljude dobre volje da se odazovu u što većem broju i pomognu da se hram što brže izgradi. Grad Pančevo pomaže sanaciju spomenika kulture i drugih verskih zajednica, pa i izgradnju novom hrama na Strelištu.

Related posts

NESTOROVIĆ: Epidemija u Srbiji se gasi! Imali smo najstrože i najbrže mere, odmah posle Danske

Nikoleta Dragaš

Drugo mesto za tim Mašinske škole na takmičenju

Vanja Vićentić

Najviše preminulih od početka epidemije

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija