3. avgusta 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Pančevo Vesti

Krv je nekad jedini lek

Danas se obeležava Nacionalni dan dobrovoljih davalaca krvi. U Pančevu je ovaj dan posvećen izražavanju zahvalnosti dobrovoljnim davaocima, ali i promociji dobrovoljnog davalaštva. Iz Crvenog krsta Pančevo poručuju da bez solidarnosti i podrške ne može biti dobro nikome od nas.

U Srbiji od 100 ljudi koji mogu biti dobrovoljni davaoci krvi, samo njih troje zapravo i da krv. Ukoliko želimo da razvijamo, humanost i kulturu davanja treba da budemo svesni da smo mi ti koji možemo da napravimo razliku i da uvek treba da krenemo od sebe. Boro Majkić, komandant Vatrogasne stanice Pančevo, već nekoliko decenija je dobrovoljni davalac krvi. Danas se priseća, kako se osećao kada je prvi put dao krv.

Majkić ističe da nije brojao koliko puta je dao krv, jer to nije bitno. Kaže da ga ispunjava to što može na ovaj način nekome da pomogne.

Majkić kaže da na dva načina uspeva da pomogne ljudima.

Davanje krvi je spašavanje nečijeg života. Od jedne jedinice krvi mogu se spasiti i do 3 života! Često su to životi dece i mladih kojima je krv jedini lek. Povodom 11. maja – Nacionalnog dana dobrovoljnih davalaca krvi, Crveni krst Pančevo dobrovoljnim davaocima čestita praznik.

Related posts

Još 113 zaraženih virusom Covid-19 u Južnom Banatu

Mica Milakov

Vučić: Zadovoljan sam sadržajem razgovora sa Palmerom

Zorana Stekovic

U Klinickom centu Vojvodine 84 pacijenta obolela od virusa korona, dva na respiratoru

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija