7. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Najvažnije Pančevo

Dobrovoljno davalaštvo krvi u Nedelji Crvenog krsta

U sklopu obeležavanja Nedelje Crvenog krsta, Zavod za transfuziju krvi Vojvodine u saradnji sa Crvenim krstom Pančevo, a uz podršku Grada Pančeva organizovao je vanrednu akciju davanja krvi. U ulici Vojvode Radomira Putnika ispred Galerije savremene umetnosti postavljen je kamion za transfuziju krvi. Akcija je bila namenjena svim građanima.

U sklopu obeležavanja Nedelje Crvenog krsta uz podršku grada Pančeva, Crveni krst Pančevo u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine održao je još jednu vanrednu akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akciji se odazvao veliki broj naših sugrađana.Doktorka Milena Beronja, iz Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine , istakla je da se na ovaj način krv sakuplja u svim gradovima u Vojvodini. Dodaje da su zadovoljni brojem ljudi koji dolaze na akcije. Sekretarka Crvenog krsta Pančevo Milica Todorović kaže da se Crveni krst Pančevo trudi da osim redovnih gradskih akcija prikupljanja krvi organizuje i vanredne akcije. Prema njenim rečima, ova organizacija, će od 8. do 15. maja nizom aktivnosti obeležiti nedelju Crvenog krsta. Redovna gradska akcija prikupljanja krvi se organizuje u sredu 12.maja od 9 do 12 sati u prostorijama Crvenog krsta Pančevo.

Related posts

Otvorena laboratorija “Vatreno oko” u Nišu, obrađivaće 1.000 testova dnevno

Nikoleta Dragaš

“Borba” obeležila 99. godina postojanja

Vanja Vićentić

Srpski državljani napustili kruzer ,nisu pozitivni na koronavirus

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija