20. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Vesti

Predsednik Vučić uručio orden nobelovcu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa istaknutim austrijskim piscem Peterom Handkeom, i uručio mu Orden Karađorđeve zvezde prvog stepena.

– Srećan je srpski narod što u svoje prijatelje ubraja Petera Handkea. Našem narodu bolji, bliži glasnogovornici nisu potrebni. Kako bi i bili kada svaka Handkeova reč zvuči gromoglasno.  Lično svaki put kada želim da razumem dramu našeg naroda na Kosovu potegnem za Handkeovom knjigom. Njegov antologijski prepis Disove “Možda spava” trajni je poklon našem narodu. Handke je prihvatio orden i mnogo učinio našem narodu. 

Nakon predsednika Vučića obratio se i Peter Handke.

– Apsolutno nisam bio spreman da ću ptimiti ovako jedan značajan orden. Rečeno mi je da ću da se susretnem sa predsednikom Vučićem i da ćemo da popijemo kaficu. Nisam spremio govor, ali to je odraz mog života. Često nisam bio spreman za nešto. Ja kada pomislim na Srbiju uvek se setim ikone Belog anđela. Srbija mi je uvek u lepom sećanju. hvala vam na ordenu. 

Related posts

Ograničeno radno vreme ugostiteljskih objekata i u Pančevu

Nikoleta Dragaš

Preminulo još 6 osoba, 222 nova slučaja

Nikoleta Dragaš

Manifestacija “Dani Vajferta” u Pančevu od 1. do 5. jula: u muzičkom delu programa nastupiće Bajaga, Nele Karajlić, Vlatko Stefanovski…

Jelena Obradović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija