27. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Politika Vesti

Selaković: Srbiji nije dozvoljeno što i drugima

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković izjavio je danas da je interes Srbije jasan, a to je isključivo mir.

Selaković je rekao da Srbija ima interes i da Srbija i Srpska ne dozvole da budu izolovane, već sastavni deo sveta, ali da ne treba da ne gajimo iluziju da postoji međunarodno pravo, koje je, kako kaže, sahranjeno.

“Moramo da shvatimo da Srbiji nije dozvoljeno ono što je dozvoljeno drugima”, rekao je Selaković gostujući na tv Pink.

Govoreći o idejama promena granica, Selaković je kazao da, ako neko “gajii ideje” o nepromenljivosti granica, to su Srbija i njeno rukovodstvo, ali da neki nisu spremni da cene argument međunarodnog prava.

Šef diplomatije je ocenio da se sada toliko priča o navodnom genocidu Srbije, jer se iz više centara ujedinjeno deluje prema Srbiji iz jednog razloga – a to je što im smeta privredni i svaki drugi razvoj Srbije koji, kaže, ne može ni sa čim da se poredi.

“Kada odete u druge zemlje ovaj uspeh pod Vučićem je veliki. Samo pitajte naše ljude iz dijaspore kako je u zemljama u kojima žive i koliko su ponosni na svoju Srbiju”, rekao je Selaković i dodao da je njihov glavni problem to što Vučić nije ni Milošević ni dosovac, i što drugačije pristupa problemima.

Govoreći o odnosima sa Hrvatskom, Selaković je podsetio da je Srbija dosta toga prećutala Hrvatskoj kada je pristupala EU, u skladu sa dogovorom da oni podrže ulazak Srbije u EU.

“Sada imate tu vrstu licemerja da nam oni drže predavanja o pitanju nestalih lica. Mi imamo zajednički interes, nemojte nam prebacivati to. Nemojte nam držati pridike o logorima, vi koji niste raščistili stvari od pre 80 godina”, rekao je Selaković.

Prema njegovim rečima, Srbija treba da gradi kulturu sećanja na zločine koji su se dogodili nad srpskim narodom.

“Naši preci su mislili da su ti što su počinili zločine 1918. radili to zato što su morali, ali 23 godine kasnije to se ponovilo, jer o tome nisu govorili otvoreno. Naša obaveza prema našoj deci je da o tome govorimo”, rekao je Selaković.

Related posts

Mihajlović: Za strateško partnerstvo i kancelariju sa SAD

Mirjana Popović

Vučić čestitao Đokoviću: Sjaj Vaše pobede obasjao Srbiju

Aleksandra Miloševska

Pokret socijalista: Tadićeve izjave povratak u 2000.

Mirjana Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija