20. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Najvažnije Vesti

Magični realizam Ivana Karafilovskog ispunio Sekin salaš

Na Sekinom salašu otvorena je izložba slika “Magični realizam”. Posetioci će imati priliku da vide poznata dela slikara Ivana Karafilovskog, čija je ovo već deveta izložba.

U zanimljivom ambijentu Sekinog salaša otvorena je izložba talentovanog slikara Ivana Karafilovskog pod nazivom “Magični realizam”. U ovom netipičnom ambijentu za izlaganje umetničkih radova, posetioci će imati priliku da vide poznata dela istaknutog umetnika, ali i da uživaju u ostalim blagodatima koji nudi ovaj salaš.

Izložbu je otvorio naš poznati glumac Milenko Pavlov, rekavši da se polako oslobađamo pošasti Kovida 19 i da se kultura vraća nekadašnjim tokovima, a nije krio ni zadovoljstvo što podržava mlade umetnike.

Slike se postavljaju u hodniku koji je tipičan za svaku staru vojvođansku kuću, i zato se i novoustanovljena galerija zove “Gonk”. Predviđeno je da svakog čevrtka bude organizovan umetnički program, planiraju se izložbe, manje pozorišne predstave, koncerti… Miodrag Jakšić, čija je ideja bila da pozove Ivana Karafilovskog i osnuje galeriju na Salašu, za našu televiziju kaže:

Ovakvim događajima u budućnosti žele da upotpune program salaša i daju dodatnu vrednost, obezbedili su klavir, koji posetioci, mogu da sviraju, a ti detalji, kažu pomažu da se umetnost vrati na ovakva mesta. Žele da afirmišu što više mladih umetnika koji će baštiniti kulturu ovog podneblja, i više svetskih umetnika, koji će boravkom ovde zavoleti nas i vojvođansku tradiciju.

Related posts

Dr Ovuka apelovao na sugrađane da se vakcinišu

Katarina Popović

Vučić u Parizu, sastanak sa Makronom

Zorana Stekovic

NAJNOVIJI PRESEK STANJA: U Južnom Banatu novih 23 slučaja COVID-19, Belocrkvanka pobedila virus

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija