27. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Izbori Vesti

Kovin: Građani potvrdili podršku politici Srpske napredne stranke

Nakon izbora u Kovinu, na kojima je bio veliki odziv, SNS je zabeležio istorijsku pobedu u Skorenovcu. U ovoj Opštini više od 90 odsto je građana mađarske nacionalnosti, a Srpska napredna stranka odnela je ubedljivu pobedu.

Na ove izbore izašlo je 10.440 građana, odnosno 36.96 odsto od ukupno 28.246 upisanih u birački spisak. Na 25 biračkih mesta, glasalo se za 10 saveta mesnih zajednica.

U devet od deset mesnih zajednica SNS će sama formirati savete: Dubovac, Gaj, Mramorak, Deliblato, Bavanište, Malo Bavanište, Pločica, Kovin Prva i Kovin Druga mesna zajednica.

Od pet mesta po Savetu Srpska napredna stranka osvojila je četiri, a prvi put da u Skorenovcu Savet MZ neće isključivo činiti članovi Saveza Vojvođanskih Mađara.

Građani Opštine Kovin još jednom su potvrdili podršku politici budućnosti, stabilnosti i vizija SNS, na čelu sa liderom stranke i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kao i naporima lokalne vlasti da se Opština Kovin ravnomerno razvija.

Birače smo pitali zašto je važno izaći na izbore?

Related posts

Vršac: Ugostiteljski objekti se zatvaraju u 23 sata

Nikoleta Dragaš

Poslodavci plaćaju učenicima na praksi deo minimalne zarade

Aleksandra Miloševska

Predsednik Vučić sutra sa predstavnicima Hrvatskog nacionalnog vijeća

Branislava Grčić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija