20. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Izbori Vesti

Kovin: Građani potvrdili podršku politici Srpske napredne stranke

Nakon izbora u Kovinu, na kojima je bio veliki odziv, SNS je zabeležio istorijsku pobedu u Skorenovcu. U ovoj Opštini više od 90 odsto je građana mađarske nacionalnosti, a Srpska napredna stranka odnela je ubedljivu pobedu.

Na ove izbore izašlo je 10.440 građana, odnosno 36.96 odsto od ukupno 28.246 upisanih u birački spisak. Na 25 biračkih mesta, glasalo se za 10 saveta mesnih zajednica.

U devet od deset mesnih zajednica SNS će sama formirati savete: Dubovac, Gaj, Mramorak, Deliblato, Bavanište, Malo Bavanište, Pločica, Kovin Prva i Kovin Druga mesna zajednica.

Od pet mesta po Savetu Srpska napredna stranka osvojila je četiri, a prvi put da u Skorenovcu Savet MZ neće isključivo činiti članovi Saveza Vojvođanskih Mađara.

Građani Opštine Kovin još jednom su potvrdili podršku politici budućnosti, stabilnosti i vizija SNS, na čelu sa liderom stranke i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kao i naporima lokalne vlasti da se Opština Kovin ravnomerno razvija.

Birače smo pitali zašto je važno izaći na izbore?

Related posts

Predsednik Vučić sutra sa Gruškom

Ivana Bogdanovski

Vučić i Dodik o izgradnji aerodroma u Trebinju

Nikola Toadjer

Konji Nikole Jokića na Kasačkim trkama u Pančevu

Ivana Bogdanovski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija