24. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Alibunar Društvo Južni Banat Najvažnije Vesti

Održana “Fox trail” trka na Devojačkom bunaru

Na Devojačkom bunaru, održana je prva u nizu trejl trka kroz prirodu pod nazivom „Fox trail” u organizaciji Atletskog kluba „Panonija“ i Opštine Alibunar. Bile su organizovane održane trke na 5, 10 i 20 kilometara a prijavilo se preko 400 takmičara iz devet zemalja. Manifestacija je imala i humanitarni karakter, za pomoć male Dunje Kračun iz Alibunara.

Odziv takmičara bio je na zavidnom nivou, a to govori podatak da je bilo prijavljeno preko 400 takmičara iz 9 zemalja. Glavni  cilj ove sportsko-turističke manifestacije bio je da okupi što veći broj aktivnih sportista ali i sve ljude i porodice koji vole da aktivno provedu dan u prirodi, istakla je Marina Toman, načelnica Južnobanatskog okruga.

– Danas smo u Deliblatskoj peščari koja spaja Pančevo, Belu Crkvu, Kovin i Alibunar. To je tačka spajanja našeg okruga a današnja trka spaja različite ljude, porodice sa decom, rekreativce i sportiste. Manifestacija je značajna zbog promocije sporta, humanitarnih aktivnosti ali i zbog promocije turizma. Protekle godine smo trčali trku protiv korona virusa. Kao država uspešno se borimo protiv toga i tokom protekle godine savladavali smo prepreku po prepreku. Ova današnja manifestacija je dokaz da smo na dobrom putu. Srbija je među vodećim zemljama u svetu i Evropi po broju vakcinisanih. Na današnji dan smo dodatno pozivali ljude na vakcinaciju. Vakcinakcija bez zakazivanja na teritoriji Južnog Banata se sprovodi veoma uspešno – istakla je Marina Toman, načelnica Južnobanatskog okruga.

Organizatori trke ističu da su veoma zadovoljni odzivom takmičara, pa je u planu da “Fox trail” trka postane tradicionalna na Devojačkom bunaru.

– Pre par meseci smo potpisali sa Opštinom Alibunar ugovor o dugoročnoj saradnji, da mi kao suorganizatori, organizujemo dva puta godišnje trku pod nazivom “Fox trail”. Ovaj naziv, trka je dobila jer ovde već postoji manifestacija “Lov na banatsku lisicu”. Ljudima je to zanjimljivo i privukli smo veliku pažnju. Cilj nam je da se uključe što veći broj rekreativaca i mladih ljudi – rekao je Aleksandar Dragojević iz Atletskog kluba “Panonija” – organizator trke.

– Ovakvog mesta nema nigde. Ovo je mesto gde je pustinja, ali zelena pustinja. Fantastična je atmosfera, 400 učesnika, tri discipline. Ovo je jedno otvaranje posle popuštanje mera. Trkači su željni trka – objasnio je Ivan Miškeljin, promoter trke.

Devojački bunar je oaza čistog vazduha, netaknute prirode i jedinstveno mesto sa ogromnim turističkim potencijalom istakla je Zorana Bratić, predsednica opštine Alibunar. Ona je rekla da je ovo mesto idealno za održavanje ovakvim manifestacija. 

– Cilj naše opštine je da podignemo svest o zdravom životu, o sportu i da se naša deca uključe u što više naših manifestacija jer je ovo naš biser koji imamo, da prezentujemo i da svi vide čime raspolažemo – rekla je Zorana Bratić, predsednica Opštine Alibunar.

Posebno atraktivna bila je dečja trka koja je imala humanitarni karakter sa ciljem da se pomogne Dunji Kračun koja boluje od cerebralne paralize i kojoj je potrebna nabavka nove hodalice.

Related posts

Ministar Vulin: Bošnjački političari 30 godina glume žrtve

Miroslava Cvejin

Pijaca na Kotežu bez vode

Zorana Stekovic

Prijava kandidata za program Moja prva plata počinje 8. oktobra

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija