20. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Sport

Pola Evrope trči u Alibunar: Najmlađi u posebnoj trci za pomoć Dunji Kraćun

U subotu 8. maja u organizaciji Atletskog kluba “Panonija” i opštine Alibunar biće održana prva u nizu trail trka kroz prirodu pod nazivom “Fox Trail”. 

Ova sportsko-turistička manifestacija ima za cilj da okupi što veći broj aktivnih sportista, rekreativaca, planinara, hodača sa nordijski štapovima ali i sve ljude i porodice koji vole da aktivno provedu dan u prirodi. Biće održane trke na 5, 10 i 20 km, a rezultate će beležiti ekipa sudija Atletskog saveza Vojvodine iz Novog Sada. Za najbrže su obezbeđene vredne nagrade. Ceo prostor na poljani gde se održava prvomajski uranak, gde će biti start svih trka toga dana biće ukrašen sa osam startnih kapija, četiri šatora, četiri densera (lutke koje đuskaju) od 6m visine, 30 zastava i još mnogo mobilijara koji su organizatori pripremili.

Do sada je prijavljeno oko 400 takmičara iz 9 zemalja: Rusije, Velike Britanije, Češke, Slovenije, BIH, Crne Gore, Trinidada i Tobaga, Severne Makedonije i Srbije. Prijave za neku od trka biće moguće i na licu mesta a prijemni centar će biti otvoren od 9:00h.

Poseban događaj biće dečija trka koja če imati humanitarni karakter sa ciljem da se pomogne Dunji Kraćun koja boluje od cerebralne paralize i kojoj je potrebna nabavka nove hodalice kako bi joj se olakšalo kretanje ali i bavljenje sportom. Maloj Dunji može se pružiti pomoć i slanjem SMS-a 316 na broj 3030.

Opština Alibunar je sa Atletskim klubom “Panonija” potpisala dugoročni ugovor o saradnji pa će tako trke sa ovim nazivom biti na programu svakog proleća i jeseni.

Izvor: kurir.rs

Related posts

Rukometaši Srbije pobedili Severnu Makedoniju

Vanja Vićentić

Košarkašice Srbije na Evropskom prvenstvu!

Aleksandra Miloševska

Četiri gola “brzog voza” za treću pobedu u sezoni

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija