20. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Ilić PS: Nato bombardovanje kineske ambasade u Beogradu je zločin za koji još niko nije odgovarao

Na današnji dan navršavaju se 22 godine od bombardovanja Ambasade NR Kine u Beogradu tokom NATO agresije 1999. godine, u kojem je poginulo troje kineskih novinara. 

Na mestu ispred srušene zgrade kineske ambasade, predsednik Gradskog odbora Vladimir Ilić je, u ime svih članova i predsednika Pokreta socijalista Aleksandra Vulina, položio venac i odao poštu ubijenim kineskim novinarima. 

“Nato bombardovanje kineske ambasade u Beogradu je zločin za koji još niko nije odgovarao, nije se izvinio, niti pokajao, baš kao što se niko nije izvnio za 78 dana razaranja Srbije i za hiljade nevino ubijenih civila i dece.
Čelična prijateljstva se ostvaruju u najtežim vremenima, a NR Kina je bila uz Srbiju baš u takvim vremenima.
Pokret socijalista je duboko zahvalan Narodnoj Republici Kini, Komunističkoj partiji i kineskom narodu za svu pomoć i podršku koju su pružili Srbiji i srpskom narodu 1999. godine tokom NATO agresije. 
Uvek ćemo pamtiti 7. maj, i uvek ćemo podsećati na zločin NATO pakta u kome su ubijena 3 kineska novinara i preko 20 ljudi ranjeno. 
Prijateljstvo Srbije i Narodne Republike Kine je večno i neraskidivo”, zaključio je Vladimir Ilić, predsednik Gradskog odbora Pokreta socijalista Beograd.

Related posts

Zbog raspusta promenu u režimu saobraćaja autobusa ATP-a

Zorana Stekovic

Karantin za osobe koje ulaze u Crnu Goru iz Srbije

Jasmina Petkovic

Zorana Mihajlović: Samo jedinstveni možemo da se borimo protiv nasilja nad ženama

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija