20. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Pančevo Vesti

Vakcinacija štiti i trudnice

Prema ozbiljnijim istraživanjima u svetu nije opasno da se trudnice vakcinišu posle prva tri meseca trudnoće, kaže doktor Slobodan Ovuka, direktor pančevačke Bolnice. Fajzer je na ovu temu uradio studiju koja su prihvatile međunarodne institucije.

Doktor Slobodan Ovuka, direktor Opšte bolnice Pančevo ističe da je Fajzer uradio ozbiljnu studiju koju su prihvatile  i međunarodne insitucije iz sveta ginekologije u kojoj se kaže da za trudnice nije opasno da se vakcinišu posle prvog tromesečja.

Koliko je vakcina delotvorna najbolji je pokazatelj sve manji broj pacijenata u pančevačkoj bolnici. Prema rečima dr Ovuke, u ovoj zdravastvenoj ustanovi trenutno se leči 100 pacijenata obolelih od Kovida-19. On ističe da će od naredne nedelje, posle dezinfekcije, ORL odeljenje  ponovo početi da prima redovne pacijente.

On je još jednom apelovao na sve da se vakcinišu, jer kako kaže, to je preduslova za normalan život, ali je i društveno odgovorno ponašanje.

Related posts

U Južnom Banatu još 59 osoba pozitivne na Covid-19

Vanja Vićentić

Vučić ugostio “zlatne” odbojkašice

Jasmina Petkovic

Gradonačelnik Stevanović uručio zaštitne prsluke u “Mikinoj” školi i poželeo srećan i uspešan početak školske godine

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija