3. avgusta 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Petković: Neka se niko ne zavarava da će svoje militantne snove ostvarivati preko leđa srpskog naroda

Najave Hrvatske da na Kosovu i Metohiji planira da instalira vojni kamp najotvorenija su pretnja po mir i stabilnost u regionu Zapadnog Balkana, ali i Srbima koji su ostali da žive na teritoriji naše južne pokrajine, rekao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

“Reč je o direktnom kršenju Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, jer je raspoređivanje vojnika na teritoriji Kosova i Metohije moguće samo u skladu sa ovim dokumentom i ničiji snovi o vojnim okupacijama ne mogu to poništiti”, kaže Petković.

On kaže da se očekuje jasna i nedvosmislena reakcija zvaničnika Evropske unije i Brisela, koji mora stati na put ovakvom zveckanju oružjem, koje dolazi od zemlje koja je članica EU.

“Nema sumnje da je reč o otvorenoj provokaciji Hrvatske na račun Srbije i udaru na dobrosusedske odnose koje naša zemlja neguje sa zvaničnim Zagrebom, uprkos učestalim provokacijama. Srbija neće na provokacije odgovarati jezikom provokacija, ali neka svima bude jasno da neće ni blagonaklono gledati na ovakve pretnje koje unose nemir u živote Srba koji su već jednom iskusili “Pogrome” i “Oluje”.

Zato, neka se niko ne zavarava da će bilo kome biti dozvoljeno da svoje militantne snove ostvaruje preko leđa srpskog naroda. To se neće dogoditi”, poručio je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

Izvor: TV Most

Related posts

Predsednik opštine Opovo u Sakulama: Planovi za naredne projekte

Nikoleta Dragaš

Đurić: Siguran sam da sloboda za Srbe na KiM nije nedostižna

Jasmina Petkovic

Saučešće predsednika Vučića povodom smrti Predraga Marića

Jelena Obradović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija