27. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Pančevo: Ugovori za kupovinu 15 seoskih kuća izbeglima iz BiH i Hrvatske

Danas su uručeni ugovori za kupovinu 15 seoskih kuća sa okućnicom izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske. Sredstva za kupovinu kuća obezbeđena su iz donatorskog Fonda Regionalnog stambenog programa, čiji je najveći donator Evropska unija.

Izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske koje žive na području Pančeva uručeno je 15 ugovora za kupovinu seoskih kuća. U ime porodica prisutnima se obratila Milena Čiser koja je u toku akcije “Oluja” 1995 godine, sa svojom porodicom prognana iz Slavskog Polja.

Život ne može da čeka i zato je važno da smo uprkos pandemiji korona virusa nastavili da punim intenzitetom sprovodimo ovaj program, istakao je Vladimir Cucić, komesar za izbeglice i migracije.

Uloga lokalne samouprave u ovog projektu je veoma značajna. Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović je istakao da Grad Pačevo aktivno učestvuje u pomaganju izbeglim, prognanim i raseljenim licima.

Događaju su prisustvovali i programski menadžer Delegacije Evropske unije u Srbiji Enriko Visentin i pomoćnica šefa Odeljenja za trajna rešenja UNHCR-a u Srbiji Ivana Jelić.

Regionalni stambeni program zajednički je program Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u regionu.

Related posts

312 novozaraženih od koronavirusa u Srbiji, tri osobe priminule

Nikoleta Dragaš

Vučić: Kompromisno rešenje, Grenel: Obe strane da sarađuju

Nikoleta Dragaš

Predsednik Vučić podelio video poruku za državljane koji žive van naše zemlje

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija