1. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Ministar Vulin: Na KiM samo po Rezoluciji 1244

„Da li i koliko vojnika Hrvatska ili neka druga zemlja može da ima u okviru Kfora, odlučuje se u skladu sa principima određenim Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN, a ne dogovorom “braće po oružju”. Ne sumnjam da bi Radman voleo da može da rasporedi okupacione snage na prostoru Srbije, ali za to će mu trebati mnogo više od onog što sa Kurtijem može da smisli”, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, komentarišući najavu ministra spoljnih poslova Hrvatske da će na Kosovu i Metohiji formirati vojni kamp kao i da se Hrvatska protivi bilo kakvoj promeni granica u istočnoj Evropi.

„Kada ministar države nastale razbijanjem SFRJ, a pre toga Kraljevine Jugoslavije, priča o nepovredivosti granica onda je jasno da se granice ne smeju menjati samo ako bi vodile ujedinjenju Srba. Licemerje sa kojima o nepovredivosti granica govore separatisti može se porediti samo sa onima koji traže da vikar ustaške vojske Alojzije Stepinac bude svetac zbog otpora ustašama. Ostaje još samo da nam se objasni zašto je moguće menjati granice 1941, 1991, 2008. godine, a posle toga nije, i  kako je cepanje Srbije doprinos miru a ujedinjenje Srba pretnja stabilnosti”, izjavio je ministar Vulin.

Related posts

Predsednik Vučić sutra sa patrijarhom Irinejem

Jasmina Petkovic

Predsednik iz Sočija: Sa Putinom će na stolu biti mnogo tema

Vanja Vićentić

Sutra od 13 sati prenos utakmice Železničar – Radnički 1923

Ivana Bogdanovski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija