22. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Hrabra ekipa iz Turističke organizacije sprečila incident na Tamišu

Usled oluje i nevremena koje je u noći 5. maja zahvatilo Pančevo otkačio se jedan brod i nekontrolisano plovio iz pravca Jabuke ka ušću Tamiša u Dunav. Hrabra ekipa iz Turističke organizacije grada Pančeva, hitro je reagovala, a sve je to zabeležila njihova kamera.

Zbog oluje i lošeg vremena, otkačio se brod na Tamišu, a ekipa Turističke organizacije Pančevo sprečila je da ode u Dunav. Kapetan Dušan Antonijev koji je učestvovao u ovoj akciji, prvi  je primetio brod koji se nekontrolisano kreće rekom. On kaže da je on  prvo udario u gradski ponton, zatim u katamaran Turističke organizacije Pančevo. To je bio alarm da se brzinom svetlosti odreaguje kako ne bi došlo do materijalne štete.

Nikola Stoilković, direktor Turističke organizacije ispričao je za našu televiziju da je prvi poziv dobio od Dragana Milenkovića, predsednika Udruženja ribolovaca ,,Tamiš“.

Nikola Stoilković ovom prilikom apeluje na građane da provere svoja plovila koja imaju na reci kako ne bi dolazilo do sličnih incidenata.

Sugrađani koji imaju plovila na levoj obali Tamiša trebalo bi da ih provere i da ako uoče da im je pričinjena šteta, mogu da prijave Lučkoj kapetaniji. U  Turističkoj organizaciji Pančeva ističu da ne znaju ko je vlasnik broda, i da ukoliko ga neko prepozna javi ili Udruženju ribolovaca „Tamiš“ ili Turističkoj organizaciji grada Pančeva.

Related posts

Prva belocrkvanska “Krofnijada” 7. avgusta

Nikola Toadjer

JUŽNI BANAT: 16 osoba obolelo od COVID-19 u poslednja 24h

Aleksandra Miloševska

Olivera Jevtić ostala bez svesti nakon što je napadnuta na trci u Sofiji

Bojana Kecic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija