20. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Vučić:Necu odstupiti dok dišem da se borim za Srbiju

Predsednik Aleksandar Vučić preneo je da je na sednici Predsedništva SNS bilo reči o političkoj situaciji u kojoj se zemlja nalazi, pitanju KiM, kao i o ekonomiji i nastavku vakcinacije.

Razgovaralo se o svemu na šta SNS može da utiče kao najjača politička partija na političkoj sceni, rekao je Vučić.

On je najavio da će već od petka krenuti na teren, među građane, po selima, kako i se povećao broj vakcinisanih.

“Ja sam kao predsednik ponudio, i to je prihvaćeno, idem ja, a zatim će i Ana Brnabić ići, na teren po selima, da pozivamo ljude da uzbrazmo vakcinaciju”, rekao je Vučić.

On je dodao da je po pitanju broja vakcinisanih danas nešto bolje nego juče.

“Verujem da će svaki dan biti bolje, jer je to uslov za ekonomski oporavak , da firme rade i da stopom rasta možemo da se takmičimo sa najsnažnijima”, rekao je Vučić.

Preneo je i da je bilo reči o predstojećem dijalogu u Brisleu, čiji se, kaže, nastavak očekuje sredinom ili krajem juna.

“Upoznao sam članove sa svim kroz šta smo prošli. Biće važnih sastanaka u narednom periodu, na neke će ići premijerka, na neke ja, da predstavimo zemlju na najbolji način”, rekao je Vučić.

Dodao je i da će se uskoro sastati u Brislu sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom.

FOTO: TV PINK PRINTSCREEN

Predsednik Aleksandar Vučić potvrdio je da je dobio pismo predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen, u kojem je izrazila podršku projektu izgradnje i obnove pruge od Beograda do granice sa Severnom Makedonijom.

“Dobio sam izuzetno pismo Ursule fon der Lajen, koje se tiče mog boravka u Briselu i našeg dogovora za izuzetno važan, strateški projekat, prugu Beograd-Niš-granica sa Severnom Makedonijom”, rekao je Vučić novinarima.

On je rekao da taj projekat menja sliku Srbije, i zahvalio fon der Lajen na tom pismu.

“Dugo se nisam nekom pismu tako i toliko obradovao, naročito kada dolazi iz EU”, dodao je Vučić.

Lider SNS Aleksandar Vučić preneo je novinarima da je danas podneo predlog Predsedništvu SNS, koji je jednogalsno prihvaćen, da se formira radna grupa koja će krenuti u razgovore sa SPAS Aleksandra Šapića oko ujedinjavajnja u jednu političKu stranku.

“Mi ćemo uputiti sutra poziv Šapiću na razgovore i prisustvovaću lično tom sastanku i verujem da u narednih mesec dana možemo da dođemo do ujedinjenja u jednu političku opciju”, rekao je Vučić.

Kaže da ne želi da se dobija medijski prostor tako što će da budu podeljeni na 500 grupa, već da odgovornim pristupom pokušaju da ljudima pokažu snagu, a ne šareniš i bućukuriš.

“To je za nas važno i tu prilazimo iskreno i punog srca, verujemo da time širimo front slobodarske i nezavisne i suverene Srbije. Širimo front snaga koje su raspoložene za nastavak velikih i ozbiljnih promena u našem društvu koje mogu da pobede za budućnost Srbije i koje mogu da nastave onakv rast i prosperitet i politiku vakcina i oko novih puteva pruga i svega drugog”, rekao je Vučić.

Takođe, kazao je da su danas razgovarali i o drugim temama i zakazali sednicu GO SNS, gde će govoriti o novim kadrovskim rešenjima i na kojoj će biti zakazana skušptina stranke koja će se održati u oktobru.

Predsednik Aleksandar Vučić izrazio je večeras nadu da će Krizni štab na sutrašnjoj sednici doneti odluku o popuštanju epidemioloških mera.

On je, inače, i ranije danas zamolio Krizni štab da razmotri otvaranje ugostiteljskih objekata bez bašti od petka.

Vučić je nakon sednice Predsedništva SNS, upitan o otvaranju stadiona, na kojima je publika zabranjena, odgovorio:

“Da sačekamo još malo… I da budem iskren, kako je krenula borba za opstanak u ligi, bolje da ljudi ne gledaju ništa, od sramote. I to ćemo morati da počistimo sve. Tačka”.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je jedan od snažnih motiva koji ga drži na čelu SNS je da pruži otpor onima koji su rušili i pljačkali Srbiju.

Vučić je na konferenciji za novinare posle sednice Predsedništva SNS to rekao odgovarajući na pitanje N1 TV šta je sa najavom da će podneti ostavku na čelo stranke i ko bi mogao da bude njegov najbolji naslednik.

Naveo je i da je jedan od razloga zašto nije podneo ostavku i neće, kako je rekao, bar do stranačke sednice skupštine je rešenost da doprinese borbi protiv kriminalaca i tajkuna koji su razarali zemlju.

“Dok hodam, postojim dišem boriću se protiv onih koji su našu zemlju opljačkali, protiv tih kojima sam postao mora”, rekao je Vučić.

Nastaviću takvom snagom, žestinom borbenošću i energijom, poručio je, da pokažem da Srbija može da bude sloboodna i da ne mogu više da je pljačkaju”, rekao je Vučić.

Vreme nam nije saveznik za rešavanje pitanja Kosova i Metohije, poručio je večeras predsednik Aleksandar Vučić i dodao da oni koji najavljuju tužbe za genocid i prete zahtevom za ratnu odštetu time jasno govore da ne žele dijalog.

Vučić je, na pitanje da li nam je vreme saveznik u rešavanju pitanja KiM, kratko odgovorio:

“Nije. Svi misle da jeste, ali ja mislim da nije”.

Upitan da li je moguće doći do kompromisa, dok određeni centri moći ne samo da podržavaju Prištinu već je instruiraju šta da radi, predsednik je istakao da se plaši da oni oni koji najavljuju tužbe za genocid i najavljuju zahteve za ratnu odštetu, jasno govore da im nije stalo do dijaloga.

“Oni koji pričaju svaki dan samo o tome, a ne bi o Zajednici srpskih opština, a reč je o raznim međunarodnim akterima i koji kažu ne smeju da se menjaju granice, a, jedine granice koje bi da menjaju su granice Srbije, samo što neće to da nazovu tim imenom… Takvima ću svakog dana da odgovaram”, konstatovao je Vučić.

On je istakao i da je njegovo pitanje, kada se kaže da je to urađeno zbog “humanitarne katastrofe” – zar nije bila veća humanitarna katastrofa u Avganistanu, Siriji , Iraku, a nijednoj od tih zemalja nisu menjane granice, već samo Srbiji.

“Na to nemate odgovor… Moramo da se pomirimo sa tim da imamo dvostruke aršine i različite standarde. Imam hrabrosti da im to kažem u lice. Njihov odgovor je uvek taj – ”jeste, ali ti, Aleksandre, dobro znaš šta je politika, koliko je Srbija mala, a mi veliki i moćni…”. Odgovor je da da sve razumem, i onda gleda šta da izvuče najbolje i najviše za zemlju…”, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je jedan od snažnih motiva koji ga drži na čelu SNS je da pruži otpor onima koji su rušili i pljačkali Srbiju.

Vučić je na konferenciji za novinare posle sednice Predsedništva SNS to rekao odgovarajući na pitanje N1 TV šta je sa najavom da će podneti ostavku na čelo stranke i ko bi mogao da bude njegov najbolji naslednik.

“Dok hodam, postojim dišem boriću se protiv onih koji su našu zemlju opljačkali, protiv tih kojima sam postao mora”, rekao je Vučić.

Naveo je i da je jedan od razloga zašto nije podneo ostavku i neće, kako je rekao, bar do stranačke sednice skupštine je rešenost da doprinese borbi protiv kriminalaca i tajkuna koji su razarali zemlju.

“Nastaviću takvom snagom, žestinom borbenošću i energijom da pokažem da Srbija može da bude sloboodna i da ne mogu više da je pljačkaju”, rekao je Vučić.

Razume, kazao je, da je opsesija tajkunima Ðilasu i Šolaku.

“Ja sam mali šraf u odnosu na one koji su urušavali zemlju i otimali para koliko hoćete, ja sam mali šraf u odnosu na one koji upravljaju dobrim delom medija u Srbiji, ja sam mali šraf koji je učestvovao u borbi protiv onih koji su uništavali i pljačkali zemju”, rekao je Vučić.

Tim tajkunima je, kaže, opsesija da njegovo ime ne bude na izbornim listama.

“Pa valjda treba da se radujete, jer ja sam najgori, ja sam Hitler, spodoba i ubica, čiji sin Vukan mora da odgovara. Što se onda plašite tog takvog Vučića”, rekao je on i dodao da neke stranke svakog dana postavljaju zahtev da izborna lista SNS ne nosi naziv Aleksandar.

Upitao je zašto se Ðilas krije i ne želi da se lista njegove stranke zove po njegovom imenu.

Ironično je primetio da je situacija u SNS-u teška i da je, kao što je N1 već objavila, njegova stranka je već izgubila izbore u Beogradu.

“Mi smo u Beogradu već izgubili izbore samo ostaje sitnica šta će narod da kaže. Za predsedničke izbore najbolje bi bilo mene da kandiduju jer ćemo tada izgubiti, a ako neko drugi bude kandidovan bar će ući u drugi krug”, ironičan je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas uverenje da bi izgradnja pruge Beograd – Niš – Tabanovce, uz podršku EU, mogla da krene već na proleće naredne godine.

Vučić je istakao da će zahvaljujući podršci EU Srbija uštedeti 700 do 800 milion evra, što je velika stvar za našu zemlju.

Ipak, dodao je, da to neće promeniti njihovo mišljenje po pitanju KiM.

“Ni Nemačka, ni Francuska niti SAD neće promeniti svoj stav o KiM, i zato ponekad ne razumem naš neralan pristup o svemu tome”, dodao je Vučić.

Na pitanje novinara zašto pojedine medije toliko interesuje da li će i kada on dati ostavku, Vučić je rekao da je on glavna tema tim medijima, jer je to da ga okrivljuju za sve i nazivaju pogrdnim imenima, jedinom što imaju u programu.

Related posts

Dijalog u Briselu se nastavlja: Predsednik Srbije prvo s Boreljom, pa sledi trilateralni sastanak

Nikoleta Dragaš

ORILO SE BOŽE PRAVDE: Zlatna Ivana REKORDOM sezone ODBRANILA titulu u Glazgovu! Skok za sva VREMENA

Nikoleta Dragaš

Kovid bolnica puna, Pavlov razmišlja o drugim javnim objektima

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija