26. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Ekologija Najvažnije Pančevo Vesti

Sakupljeno više od 1100 m³ kabastog otpada

JKP “Higijena” je tokom aprila organizovalo još jednu akciju odnošenja kabastog otpada. Sakupili su i odvezli na deponiju  blizu 1100 kubnih metara kabastog otpada. Građani su najviše izbacivali stari nameštaj, baštenski otpad i belu tehniku.

Akcija odnošenja kabastog otpada organizuje se dva puta godišnje, u proleće i jesen već više od jedne decenije. Pored grada Pančeva od nedavno su u akciju uključeni i stanovnici Starčeva i Dolova.  I ovoga puta izbacivao se stari nameštaj, smeće sakupljano  posle radova u bašti, kao i bela tehnika. Prema  rečima Miše Markovića, vd direktora Higijene, najbolji odziv bio je u Starčevu.

Marković je još jednom apelovao na građane da ne bacaju šut i otpad pored kontejnera jer se na taj način stvaraju  divlje deponije, kao i da se šut ne baca u kontejnere,  pošto se tako oštećuju i moraju da se zamene novim. Marković kaže da su radnici Higijene radili i tokom praznika.

Tokom  ove akcije  radnici Higijene iz pogona “Čistači” i “Odnošenje otpada” su sakupili i na deponiju odneli oko 1100 kubnih metara kabastog  otpada. Naradna akcija će biti organizovana u oktobru, najvaljuju nadležni iz Higijene.

Related posts

U Južnom Banatu 231 osoba pozitivna na Covid-19

Nikola Toadjer

Novoseljanke ,,U susret Osmom martu“

Vanja Vićentić

NAJNOVIJI PRESEK STANJA: Preminulo devet osoba, obolelo još 411

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija