2. avgusta 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Kultura Vesti

Poštovaoci obeležili 41. godišnjicu Titove smrti

U Kući cveća u Beogradu danas je obeležena 41. godišnjica smrti Josipa Broza Tita, doživotnog predsednika Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije i Saveza Komunista Jugoslavije.

Poštovaoci lika i dela Josipa Broza Tita tradicionalno na ovaj dan od ranog jutra posećuju njegov grob u Kući cveća na Dedinju, a uglavnom dolaze iz zemalja nastalih raspadom Jugoslavije.

Ipak, zbog antiepidemijskih mera broj posetilaca bio je manji nego pre dve godine.

Titov unuk, predsednik Komunističke partije i udruženja građana “Josip Broz Tito”, Josip Joška Broz, kaže za Tanjug da Tito i danas predstavlja mnogo toga.

“On predstavlja čoveka koji je ovu zemlju podigao iz pepela, čoveka koji je svom narodu sve pružio, koji je 35 godina vladao u zemlji gde žive, nažalost, ljudi koji su se posle toga pokazali kakvi su i šta su”, kaže Joška Broz.

On smatra da se Jugoslavija raspala, jer više nije bilo Tita.

“Svi su hteli da budu drugi Tito. Svi su ga imitirali, neko sa viskijem, neko sa cigarama, Tuđman sa uniformom. Nažalost, dok ne otvore usta. Kad otvore, gotovo je. Narod je video ko su i šta su”, kaže Joška Broz.

Titov unuk smatra i da je teško da će se pojaviti državnik koji bi mogao ujediniti narode na Balkanu.

“Teško je nas ujediniti, jer opet živimo u nekim iluzijama i vraćamo se u prošlost umesto da radimo na pomirenju. Nadam se da, kako je Vučić krenuo, da će bar nešto da bude, neka zona udruživanja po raznim ekonomskim pitanjima”, kaže Josip Joška Broz.

Related posts

U Šušari, Parti i Zagajici počinje vakcinacija bez zakazivanja

Ivana Bogdanovski

Pijačni barometar za subotu 5. decembar

Jasmina Petkovic

Novosadska televizija najoštrije osuđuje ukidanje Programa Studio B

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija