24. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Hronika Vesti

Ministar Vulin: Optužnica protiv kriminalne grupe Belivuka i Miljkovića u zakonskom roku

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da će optužnica protiv pripadnika organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića biti podignuta u zakonskom roku.

„Tužilaštvo za organizovani kriminal, Bezbednosno-informativna agencija, Ministarstvo unutrašnjih poslova rade izuzetan posao i mi ćemo optužnicu podići u zakonskom roku. Ima dovoljno dokaza, radi se ogroman posao i mi ćemo na vreme u zakonskom roku izaći pred građane Srbije“, rekao je ministar Vulin za TV „Pink“  i dodao da će i Srbija i svet biti zgroženi surovošću kojom su pripadnici ove grupe činili krivična dela.

Tužilac za organizovani kriminal, kako je naveo, zadovoljan je količinom i kvalitetom dokaza koji su prikupljeni u dosadašnjem toku istrage, a količina dokaza koji pristižu,  izjave pripadnika klana, svedoka, oštećenih počinju da se gomilaju, jer se ljudi oslobađaju straha.  

Govoreći o monstruoznosti ove kriminalne grupe, ministar Vulin je ukazao da su oni bili spremni i da ubiju svoje.

Kao primer naveo je dvojicu pripadnika koji su raskomadana tela ubijenih nosili da bi ih bacili u Dunav i tom prilikom nisu isključili mobilne telefone, zbog čega su njihovi saborci između sebe predlagali da i njih dvojica budu ubijeni, jer ih „svojom glupošću sutra mogu odati“.

Ministar je ukazao da je Republika Srbija raspisala poternicu za Radojem Zvicerom, koji se nalazi u bekstvu, za koga, kako je naveo, Srbija ima informacije gde je, ali je još uvek nedostupan pravosudnim organima.

Kako je ocenio ministar Vulin, arsenal oružja koji je srpska policija zaplenila od ove kriminalne grupe služio je za obračun sa licima koja imaju obezbeđenje, koja se voze u blindiranim vozilima.

Ministar je još jednom pozvao sve da ne relativizuju zločine ove kriminalne grupe i podvukao da nije reč ni o navijačima, ni o politici niti bilo čemu drugom, već da je reč o ubicama spremnim da ubijaju i tuđe i svoje na najmonstruoznije načine.

Foto: tanjug

Related posts

Potpisan ugovor sa Japanom o otklanjanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na poreze na dohodak i sprečavanju poreske evazije i izbegavanja

Jasmina Petkovic

Petković uručio 64 ugovora o radu gerontodomaćicama

Zorana Stekovic

“Banatski fruštuk”: Kulinarsko umeće udruženja žena iz Kovina

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija