28. jula 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Kultura Najvažnije Pančevo Vesti

Manifestacija “Zlatna dirka”

Ivanovo će svoje kapije harmonikašima i svim poštovaocima ovog instrumenta otvoriti 4. i 5. jula 2021. godine. Manifestacijom “Zlatna dirka” promoviše se i afirmiše narodno-izvorno stvaralaštvo, ali pre svega “slavi” harmonika. Ovaj festival motiviše i podstiče takmičarski duh mladih talenata.

Organizator manifestacije je Dom kulture “Žarko Zrenjanin” Ivanovo  u saradnji sa Udruženjem estradnih umetnika “Balkan” iz Pančeva. Oni su u takmičenje uključili veliki broj umetnika sa teritorije cele zemlje i iz regiona.

Marko Guran, direktor Doma kulture u Ivanovu kaže da je Međunarodni festival harmonike „Zlatna dirka“  ustvari Prva harmonika Vojvodine  koja se održava u Ivanovu. On kaže da je reč o najvećem Festivalu i najvišem nivou takmičenja harmonikaša na teritoriji naše Pokrajine.

Festival “Zlatna dirka” prilika je za takmičare i posetioce da se “upoznaju” sa muzikom i kulturom drugih naroda. I ove godine u toku dva dana, 4. i 5. jula poštovaoci ovog instrumenta moći će da uživaju u najlepšim notama harmonike. Kako kaže Miroljub Janković  član žirija, učesnici do takmičenja imaju vremena da vežbaju, i da očekuje dobre kandidate, ali i rezultate.

Related posts

Aleksandar Konovalov bacio svet pod noge

Mirjana Popović

Kačarevačke žene vredne i tokom vanrednog stanja

Jasmina Petkovic

Ministar Vulin: Predsednik Vučić čini sve da Srpska bude ekonomski razvijenija, politički zaštićenija, ali i sigurnija

Branislava Grčić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija