7. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Kultura Najvažnije Pančevo Vesti

Manifestacija “Zlatna dirka”

Ivanovo će svoje kapije harmonikašima i svim poštovaocima ovog instrumenta otvoriti 4. i 5. jula 2021. godine. Manifestacijom “Zlatna dirka” promoviše se i afirmiše narodno-izvorno stvaralaštvo, ali pre svega “slavi” harmonika. Ovaj festival motiviše i podstiče takmičarski duh mladih talenata.

Organizator manifestacije je Dom kulture “Žarko Zrenjanin” Ivanovo  u saradnji sa Udruženjem estradnih umetnika “Balkan” iz Pančeva. Oni su u takmičenje uključili veliki broj umetnika sa teritorije cele zemlje i iz regiona.

Marko Guran, direktor Doma kulture u Ivanovu kaže da je Međunarodni festival harmonike „Zlatna dirka“  ustvari Prva harmonika Vojvodine  koja se održava u Ivanovu. On kaže da je reč o najvećem Festivalu i najvišem nivou takmičenja harmonikaša na teritoriji naše Pokrajine.

Festival “Zlatna dirka” prilika je za takmičare i posetioce da se “upoznaju” sa muzikom i kulturom drugih naroda. I ove godine u toku dva dana, 4. i 5. jula poštovaoci ovog instrumenta moći će da uživaju u najlepšim notama harmonike. Kako kaže Miroljub Janković  član žirija, učesnici do takmičenja imaju vremena da vežbaju, i da očekuje dobre kandidate, ali i rezultate.

Related posts

Hapšenje u Pančevu zbog utaje poreza

Nikoleta Dragaš

Pančevo obezbedilo sredstva za novac za odvodnjavanje. Poslata dokumentacija za konkurs u APV.

Mica Milakov

GRBA: Još jednom apelujemo da se ne pale strništa, kazne su drakonske

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija