27. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Najvažnije Vesti

Budi human-budi dobrovoljan davalac

Svake srede u prostorijama Crvenog krsta Pančevo od 9 do 13 sati se može dati krv. Ovaj raspored važi za prve tri srede u mesecu, dok je poslednje srede termin za dobrovoljne  davaoce od 13 do 17 sati.

U prostorijama Crvenog krsta Pančevo zatekli smo nasmejana lica doktora i volontera. Oni znaju da jedno davanje krvi može spasiti i do 3 života. Jelena Trifunović stručna saradnica za dobrovoljno davalaštvo prisetila se dana kada je ona prvi put dala krv.Krv je svakoga dana isto potrebna, kako u pandemij, tako i u vreme praznika.  Milica Todorović, sekretarka Crvenog krsta Pančevo, iskoristila je ovu priliku da podeli sa nama statistiku, ali da ujedno najavi i vanrednu akciju 10. maja u sklopu obeležavanja nedelje Crvenog krsta.Građani imaju mnogo nedoumica od ulaska korona virusa u naše živote, pa se i manje odlučiju da daju krv. Najčešća pitanja su vezana za vreme koje je porebno da prođe od preležane bolesti , ili vakcinacije do davanja krvi. Sa poslednjim talasom korona virusa opet je došlo do nestašice krvi, kaže Milica Todorović, ona dodaje da se masovnom vakcinacijom postiglo da imamo manji broj pacijenata zaraženih koronom i da se više ljudi javlja da dobrovoljno da krv. Iz instituta za Transfuziju krvi poslednjih godinu dana apeluju više nego inače na građane da se odazovu ovim akcijama, oni ističu da je davanje krvi bezbedano, bezbolno i da nekome moze spasiti zivot.

Related posts

Predsednik Vučić pre desetak dana najavio otvaranje naučno-istraživačkog centra “ZTF” u Pančevu. “Posao kreće” – saopštio gradonačelnik Pavlov za RTV Pančevo.

Jasmina Petkovic

Nastavlja se imunizacija u Vršcu

Mirjana Popović

Uhapšen vozač koji je usmrtio ženu u Vladimircima

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija