18. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Stefanović sa pripadnicima 126. brigade VOJIN na Murtenici

Potpredsednik vlade i ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović obišao je danas pripadnike 126. brigade VOJIN na planini Murtenica.

Čestitajući u ime Ministarstva odbrane i Vojske Srbije Vaskrs svim pravoslavnim vernicima, ministar Stefanović zahvalio se pripadnicima herojske 126. brigade VOJIN na stručnosti, obučenosti i trudu koji ulažu u održavanje visokog nivoa borbene gotovosti svoje jedinice.

“Danas sam ovde, u poseti 126. herojskoj brigadi za vazdušno osmatranje, javljanje i navođenje našeg Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, imao prilike da vidim ljude koji nikada ne napuštaju ovaj položaj. Ovo su ljudi koji 24 sata svakoga dana u godini posmatraju naše nebo i pružaju nam podatke uz koje štitimo našu Srbiju”, rekao je ministar odbrane.

On je podsetio da je 126. brigada VOJIN herojstvo pokazala u najtežim trenucima za našu zemlju i istakao da će se sistem odbrane zahvaliti njenim pripadnicima nabavkama novih radara i zanavljanjem stručnog kadra, kako bi i u narednim godinama pružili svoj maksimum da bi Srbija bila sigurna.

“Hoću da se zahvalim i generalu Žarkoviću, i komandantu brigade i svim ljudima koji rade baš ovde, na tački iznad Zlatibora i, naravno, u svim drugim delovima Srbije, zato što za njih ne postoje ni praznici ni noć, ni dan, ni odmor, već su zaista, u svakom trenutku, posvećeni odbrani naše zemlje, posvećeni zaštiti našeg neba i posvećeni borbi da naša vojska zaista bude jedna od najboljih”, istakao je Stefanović.

O stanju i zadacima 126. brigade VOJIN ministru je referisao komandant pukovnik Aleksandar Dučić, dok je, u pratnji komandanta Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-majora Duška Žarkovića obišao i radarske položaje, gde su mu pripadnici 126. brigade VOJIN predstavili segmente svojih svakodnevnih zadataka.

“Želim da iskoristim ovu priliku i da u ime svih pripadnika Ministarstva odbrane čestitam građanima koji obeležavaju Vaskrs, ovaj veliki praznik i nadam se da će zajedno sa svojim porodicama moći da ga provedu u miru “rekao je Stefanović.

Na kraju posete, komandant 126. brigade VOJIN pukovnik Dučić, u znak zahvalnosti, uručio je ministru Stefanoviću maketu radara TP-70.

Izvor: RTV

Related posts

Revakcinisano 1.017.000 ljudi, uskoro otvaranje punktova na kojima neće biti potreban poziv za imunizaciju

Mirjana Popović

HAPŠENJE: Pretili pištoljem i oteli novac

Nikoleta Dragaš

Učešće na Forumu u Davosu pokazatelj stabilnosti Srbije

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija