27. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Vesti

Zabrana otuđenja imovine Kneževića

Na utvrđivanju činjenica u slučaju bivše blagajnice „Pančevca” Slavice Knežević godinu i po dana radi,  sedmoro ljudi, a dosad su skupili dovoljno materijala, kako navodi list,  da se ona sumnjiči za pribavljanje protivpravne imovinske koristi u iznosu od 90.000 evra. 

Istraga je u toku, a prema pisanju “Pančevca”, biće proširena i na godine pre privatizacije lista zbog osnovane sumnje da je Slavičin muž Vladimir već tada naplaćivao usluge u njihovoj kući u Jabuci – za šta su znale i ćerke Jelena i Marijana – pa se sada pominje i suma od oko 200.000 evra potencijalno „nestalog” novca.

Naplata štete koja proizilazi iz ovog predmeta bila je razlog da oštećeni – „Pančevac” d. o. o. – podnese zahtev tužilaštvu za zabranu otuđenja pokretne i nepokretne imovine Slavice i Vladimira Knežević, kao i njihovih ćerki Jelene i Marijane, do okončanja suđenja. Pored porodične kuće u Jabuci, to se odnosi i na dva stana u Pančevu koji se vode kao vlasništvo ćerki, ali i na jednu petinu vlasništva na nepokretnostima Vladimirovog brata Dragana Kneževića.

Za krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica zaprećena je kazna zatvora od dve do deset godina, ali pošto postoji mogućnost da je osumnjičena, prema  pisanju lista,  tako postupala i duže od decenije, moguće je da će nadležno tužilaštvo izmeniti kvalifikaciju, s potencijalnom zaprećenom kaznom do petnaest godina.

Related posts

Debeljača: Raščišćeni putevi, uklonjeno granje

Nikoleta Dragaš

Smotra opreme i vozila za održavanje ulica i puteva u Gradu Pančevu

Vanja Vićentić

Vučić čestitao rođendan deda Đorđu, čuvaru Zejtinlika

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija