17. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Vesti

Predsednik Vučić: Grabimo u budućnost, radimo velike stvari

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustovoao je ceremoniji početka radova na izgradnji Fruškogorsko koridora.

Inače, Fruškogorski koridor, koji počinje danas da se gradi, pored toga što će skratiti vožnju od Novog Sada do Beograda za 20 km i omogućiti da se od centra Novog Sada pre stigne do industrijske zone u Rumi nego do centra Futoga, doneće višestruku korist za sva naseljena mesta u njegovoj okolini.

Ljudi se brzo naviknu na auto-put. Neverovatno je da niko ne zna kojim putem da dođe do Niša, da nema auto-puta. Ibarsku smo znali svi, a onda smo počeli da koristimo auto-put. Ovo do Požege je strašno važno. Samo brinem hoće li da imaju dovoljno radnika – rekao je Vučić.

Mislim da ovim, kako je Crnjanski rekao, strmoglavo grabimo u budućnost i radimo velike stvari za našu zemlju. Bićete spojeni, i čitava južna Bačka sa Sremskim okrugom i Mačvom i biti na koridoru koji od Rumuniji vodi ka Hrvatskoj i RS i BiH – rekao je Vučić

Ovo će mnogo da olakšava ljudima, da omogući brži prevoz. Ovaj projekat je u vrednosti 606 miliona evra, reč je o skupom projektu, čim gradite mostove i najkomplikovanije tunele, tu nema nečeg što je jeftino. Želimo da generacijama koje dolaze ostavimo bolje puteve. Danas gradimo više nego ikada – dodao je Vučić.

Po ugovoru bi u maju 2025. godine trebalo da se završi Fruškogorski koridor, ali Džang je obećao do marta 2024. godine. Biće godinu dana pre, znate li vi šta to znači – istakao je Vučić.

redsednik je rekao da će Srbija u prvom kvartalu ove godine ostvariti rast veći od jedan odsto.

“To je za nas neverovatan rezultat, verujemo da možemo da idemo na +6, i na +7. Neko bi rekao to su brojevi koje Vučić izgovara, koji samo njega zanimaju, a da to nama, običnim građanima, ništa ne znači. Svaki procenat rasta više znači procenat rasta plata i penzija, znači da je Srbija bogatija i uspešnija”, naglašava predsednik.

U ovom trenutku, kako kaže, od zemalja Evrozone veći rast ima samo Francuska od 1,5 odsto.

“Njihova baza je mnogo niža nego srpska prošle godine. Uspešni smo bili, 20,5 odsto je skočilo građevinarstvo, to je ono što mora da bude vodeća snaga. Industrijska proizvodnja ide dobro, odlično, imamo još mnogo kompanija da otvorimo, one će drastično da podižu proizvodnju, usluge idu bolje nego što smo očekivali, pre svega turizam, važno je da radimo i gradimo još više”, navodi Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ako drugi kvartal bude dobar Srbija ove godine može da zabeleži rast i preko sedam odsto.

“Računali smo da imamo minus 1,3 odsto stopu rasta, da bismo do kraja godine stigli do plus 6. Ali kako stvari stoje, zbog odličnog marta, povećanja industrijske proizvodnje, povećanja nivoa usluga, povećanja turizma za 20 odsto, imamo stopu od plus jedan, što je gotovo neverovatno. To nam znači, jer ako drugi kvartal bude dovoljno doba, mi možemo da imamo rast i preko sedam odsto”, rekao je predsednik.

On je istakao dase zato žuri sa otvaranjem restorana, i zato žurimo sa vakcinama.

“To bi bilo neverovatno i značilo bi znatno povećanje i plata i penzija. Za poziciju Srbije u Evropi bilo bi od presudnog značaja”, ukazao je Vučić.

On je istakao da Srbija uz Litvaniju ima u Evropi najvišu stopu rasta, i da plate nikada nisu bile veće.

Kaže i da to nije dovoljno, da je potrebno da budemo još bogatiji da bismo bili zadovoljni, pita i kada imali veće plate.

“Nikada u istoriji. Do toga je dovela dobra politika i sada smo u situaciji da u potpunosti kontrolišemo stopu javnog duga”, zaključio je Vučić.

VUČIĆ: Molim ljude da se vakcinišu!

Molim ljude da se vakcinišu, od ponedeljka je otvoreno za sve! Imamo sve vakcine, kao boga vas molim, idite da se vakcinišite da bi mogli da radimo, da bi mogli da napredujemo. Danas i sutra je vakcinacija još samo po pozivu, od ponedeljka drugog dana Vaskrsa su otvoreni svi punktovi. Time štitite sebe i svoje živote – istakao je Vučić.

Foto: tanjug

Related posts

Najviši državni funkcioneri SNS-a osudili izjave lidera Dveri

Jasmina Petkovic

Vučić sa Poverenicom za zaštitu ravnopravnosti Brankicom Janković

Zorana Stekovic

Uklanjanje najveće divlje deponije u Vršcu

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija