16. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Ekologija Najvažnije

Uspešna akcija ribočuvarske službe ŠG Banat Pančevo JP Vojvodinašume

U okivru svakodnevnih aktivnosti JP „Vojvodinašume“ preduzima sve kako bi se riblji fond sačuvao i unapredio, pre svega, radom ribočuvarske službe, a u cilju što efikasnijeg sprečavanja svih protivpravnih radnji na ribolovnim vodama i to u skladu sa programom upravljanja delovima ribarskih područja „Srem“, „Banat“ i „Bačka“ i ribarskih područja u okviru zaštićenih područja. Tim povodom sprovedena je kontrola nekoliko desetina kilometara rečnih područja.

Ribarska područja „Labudovo okno“ i „Banat“  i pored zabrane ribolova zbog mresta, našla su se na meti ribokradica. Zastupnik Šumskog gazdinstva „Banat“ Pančevo, Željko Sušec,izjavio je da je ribočuvarska služba JP „Vojvodinašume“ zaplenila oko 6000 metara mreže i veći broj nedozvoljenog ribaraskog alata. Kontrolisalo se oko 60 kilometara vode.

Kao javno preduzeće koje upravlja ovim ribarskim područjima, “Vojvodinašume” se trude da omoguće što kvalitetniji privredni ribolov svima koji za to imaju plaćene dozvole, ali i da zaustave svaki pokušaj nanošenja štete ribljem fondu.

Samo za jednu noć, ribokradice izvade ribu u vrednosti i do 1500 evra, čime se nanosi ogromna šteta ribljem fondu. Posebno, kada to rade u vremenu mresta, reprodukcije svih vrsta riba, onda je to vrlo nehumano.

Related posts

Extra Nena gost emisije „Lice nacije“

Bojana Kecic

Ubijen navijač Partizana

Aleksandra Miloševska

U Domu omladine održaće se promocija zbornika “Rukopisi 43”

Bojana Kecic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija