21. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Predsednik Vučić: Rast veći od očekivanog, hvala građanima Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je  da je Srbija u prvom kvartalu ostvarila rast veći od plus jedan odsto i zahvalio građanima što su doprineli ovakvom ekonomskom uspehu.

Vučić se obratio građanima video porukom na instagram nalogu „budućnostsrbijeav“, navodeći da ima izvanredne vesti i da je ostvareno mnogo više od onoga što je planirano.

„Poštovani građani Srbije, hoću da vas obavestim da smo planirali da stopa rasta u prvom kvartalu ove godine bude minus 1,30 odsto, jer smo imali strahovito visoku bazu od plus 5,2 odsto u prvom kvartalu prošle godine, da bismo na kraju ove godine uspeli da dostignemo stopu od 6 odsto.

Imam izvanredne vesti za vas, i ne mogu da sakrijem sreću i ponos zbog toga što se nalazim na čelu zemlje koja je to uspela.

U prvom kvartalu Srbija je ostvarila rast više od plus jedan, to je enormna razlika u odnosu na ono što smo očekivali.

Na primer, Nemačka je očekivala minus 1,5, a ima minus 1,7, i nisu zadovoljni.

Srbija ide strahovitom brzinom napred, zahvaljujući vama narode, i građanima Srbije, a ako budemo imali 11 odsto u drugom kvartalu, a planirano je 10 odsto, bićemo šampioni u Evropi po stopi rasta.

I na kraju, sve to možemo samo ako nam pomognete, ako se vakcinišemo i ako se vratimo poslu i radu . Živela Srbija“, poručio je predsednik u video poruci.

Related posts

Vučić naložio VBA da istraži moguću špijunsku aferu

Zorana Stekovic

Do 14. jula prijave za turnir u malom fudbalu u Jabuci

Miroslava Cvejin

SZO zbog koronavirusa proglasila vanrednu situaciju na globalnom nivou

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija