16. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Vesti

Predsednik Vučić: Ova obilaznica je od izuzetnog značaja, imaćemo prsten oko Beograda


Autoput na obilaznici oko Beograda od mosta na Savi kod Ostružnice do petlje Orlovača i Petlovo Brdo, u dužini od 7,7 kilometara, otvoren je danas za saobraćaj, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Vučić je tokom obilaska novoizgrađene trake autoputa od Ostružnice do Orlovače najavio da će cela obilaznica do Bubanj Potoka, gde su sada u toku radovi, biti završena za nešto više od godinu dana.

Predsednik je kazao da će onda biti izmešteni kamioni iz centra grada i da će građani imati veliku korist od obilaznice.

Predsednik je zajedno sa ministrom Tomislavom Momirovićem i ostalim učesnicima u izgradnji obišao obilaznicu i prokomentarisao kako teku radovi i kada se očekuje završetak istih.

– Sve probleme koje sada imate zbog kojih se odugovlači sa izgradnjom i završetkom iste, ostanite sa Drobnjakom, razgovarajte i do kraja dana rešite problem, ili pišite meni pismo kako bih video o čemu se radi i kako da regulišemo taj problem – rekao je predsednik Srbije. 

Predsednik je na početku obraćanja rekao da je ponosan što se u Srbiji danas gradi više nego ikada.

– Ne postoji ni jedno vreme u Srbiji da smo gradili bar 30 odsto, koliko gradimo danas. Mi imamo javne kompanije pod kontrolom, finansije nam idu dobro – rekao je Vučić.

Kako kaže, procene za prvi kvartal su se ispostavile kao netačne, dodaje da su mislili da će stopa biti u minusu 1,3, a biće u plusu.

– To nam daje fantastičan elan i izvanrednu šansu, jer je došlo do preokreta, raste nam sektor usluga, raste sve, građevina, mnogo brže nego što smo očekivali, i to su fantastične vesti za Srbiju. Izgradnja ove obilaznice jeste rešavanje problema gužvi – rekao je Vučić.

Kako kaže, danas imamo jedan i po automobil po porodici, i važno je da ljudima obezbedimo dobar život, slobodan protok, i da kamione izmeštamo iz centra grada, kao i to da obezbedimo čist vazduh.

Završeni su radovi na izgradnji autoputa na obilaznici oko Beograda od mosta na Savi kod Ostružnice do petlje Orlovača i Petlovo Brdo i ta deonica u dužini od 7,7 kilometara danas je puštena u saobraćaj.


Sektor 4 obuhvatio je radove na izgradnji leve trake autoputa od mosta na Savi kod Ostružnice do petlje Orlovača, u dužini od 7,7 km, gde je izgrađena nedostajuća leva traka auto-puta, dva tunela: Lipak i Železnik, kao i tri mosta: most br. 9, 10 i 11, kao i preostali radovi na petlji Orlovača, rečeno je Tanjugu u Putevima Srbije.Preostaje da se završi gradnja druge trake autoputa od Orlovače do tunela Straževica i da se završi izgradnja obe trake autoputa od Straževice do Bubanj Potoka.

Foto: tanjug

Related posts

Pantelić bez simptoma pobedio koronu: Igrao sam fudbal ništa nisam osećao, odem sa suprugom na test ona negativna – ja pozitivan

Jasmina Petkovic

Izložba u pančevačkoj Galeriji savremene umetnosti

Jasmina Petkovic

Preminula Milena Dravić

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija