30. novembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Politika Vesti

Vulin i Nehamer najavili borbu protiv organizovanog kriminala

Ministri unutrašnjih poslova Srbije i Austrije, Aleksandar Vulin i Karl Nehamer, poručili su danas u Beogradu da je dogovoreno jačanje saradnje i da je time počelo loše doba za teroriste, kriminalce i migrante, a podvučeno je i da Srbija zasigurno neće biti parking za ilegalne migrante.

Vulin je, u obraćanju medijima, kazao da mu je veliko zadovoljstvo što Austrija i Nehamer pokazuju tako veliko interesovanje za Srbiju i sve što se dešava u našoj zemlji.

– Srbija i Austrija su zemlje koje imaju zajedničke neprijatelje, a to su organizovani kriminal i teroristi, koji su neprijatelji svake zemlje u svetu. Terorizam je globalni fenomen i sve ono što se desilo 2.novembra u Beču može da se desi i u Beogradu ili bilo kom drugom gradu u svetu – rekao je Vulin.

– Građani Srbije su duboko saučestvovali sa bolom svih Bečlija i naša podrška i pomoć u borbi protiv terorizma nikada ne može da se dovede u pitanje –  naveo je on.

Kazao je da su Austrija i Srbija sarađivali u tim teškim trenucima i izrazio nadu da će ta saradnja dovesti do toga da tih teških trenutaka više ne bude.

– Razgovarali smo i o migrantskoj krizi i njenim posledicama. Srbija nije primarna destinacija migranata. Oni mnogo radije žele da odu u Beč ili Berlin, ali to ne znači da Srbija treba da prenosi teret krize na druge zemlje, da se ne bori protiv ilegalne migracije – podvukao je on.

Vulin je istakao da će Srbija učiniti sve da naše granice budu sigurne, bezbedne i da se što manji broj iregularnih migranata nađe na teritoriji Srbije ili je napusti.

Nehamer je rekao da je veoma impresioniran angažovanjem Srbije po pitanju zaštite granice.

– Bio sam u prilici da posetim ogradu koja se gradi prema Severnoj Makedoniji. Ta zaštita granice je važna, jer se time štiti i granica i bezbednost Austrije – naglasio je on.

Nehamer je kazao da njegov srpski kolega uživa njegovu punu podršku u tome da nijedna zemlja na Balkanu ne sme postati parking za iregularne migrante.

Izrazio je zahvalnost što je Srbija podržala osnivanje „Platforme za borbu protiv ilegalne migracije“, koja treba da pomogne koordinaciju mera EU i zemalja Zapadnog Balkana kako bi se još preciznije vodila borba protiv ilegalne migracije i krijumčara ljudi.

– Austrija obećava Srbiji punu podršku preko te Platforme kada je reč o tome da lica budu vraćena kada nemaju osnova za boravak u Srbiji. Današnji dan koristimo da prenesemo važnu poruku, a to je da smo po pitanju borbe protiv tertorizma, ilegalne migracije i organizovanog kriminala ujedinjeni. Danas je početak lošeg doba po organizovani kriminal i krijumčare – zaključio je Nehamer.

Related posts

Anja Crevar, Ivan Distol i RK “Dinamo” obeležili sportsku 2019. godinu

Jasmina Petkovic

Festival „Pančevo–Grad igre“ od 20. do 24. avgusta u Pančevu

Alba Jovanović

Zasadi i ti svoje drvo, u subotu u 12 sati na Kotežu 2

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija