18. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Dr Ovuka apelovao na sugrađane da se vakcinišu

O delotvornosti vakcine svakodnevno se uverava više hiljada ljudi koji bivaju vakcinisani. Doktor Slobodan Ovuka, direktor pančevačke bolnice još jednom je apelovao na sugrađane da se vakcinišu i spreče ozbiljniji ishod bolnice.
Doktor Slobodan Ovuka, direktor pančevačke bolnice još jednom je apelova na sve sugrađane da se vakcinišu istakavši sve koristi vakcina. Dodao je da je samo pet odsto pacijenata u Opštoj bolnici Pančevo vakcinisano i da je to jasan pokazatelj koliko je imunizacija bitna.
I pored svega dr Ovuka savetuje svima da nose maske i da se pridržavamo distance, jer je ipak neohodno šest nedelja kako bi vakcina delovala u potpunosti. Čak iako se desi, da neko oboli, to su lakši slučajevi.
U pančevačkoj bolnici trenutno je 115 pacijenata, od kojih je 27. Na Intezivnoj i poluintezivnoj. Dr Ovuka kaže da su pre par dana otpuštene dve porodilje koje su bile zaražene kovidom i da na sreću nije bilo fatalnih ishoda uopšte kod njih. U odnosu na prošli period u ovoj zdravstvenoj ustanovi je znatno manje pacijenata, što je takođe znak da je vakcina itekako delotvorna.

Related posts

Vanredna situacija u više od 30 gradova i opština

Jasmina Petkovic

TV Most i delegacija Opštine Zubin Potok na obeležavanju Dana Gradiške u Republici Srpskoj

Ivana Bogdanovski

VREME JE ZA SIGURNU ŠTEDNJU. AKCIJSKA PONUDA AIK BANKE

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija