22. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Ekonomija Kovačica Najvažnije Vesti

Slovačka delegacija posetila Kovačicu

Državna sekretarka spoljnih i evropskih poslova Slovačke, Ingrid Brockova, Fedor Rosoha, ambasador Slovačke u Srbiji, i delegacija slovačkih diplomata posetili su Kovačicu i čelnike lokalne samouprave. Delegacije su razgovarale o saradnji u oblasti privrede, odnosno mogućem dolasku slovačkih investitora u Srbiju, ali i o finansijskoj podršci u velikim investicionim projektima u oblasti kulture.

Ambasador Slovačke u Srbiji Fedor Rosoha, istakao je da je ova poseta nastavak saradnje sa Slovačkom koja je započeta posetom predsednika Kancelarije za Slovake u dijaspori, Milana Jana Pilipa. Posetama se podstiče ekonomska saradnja u ovom regionu Srbije i Vojvodine kao i potrebe slovačkog stanovništva

Državna sekretarka pri Ministarstvu spoljnih i evropskih poslova Ingrid Brockova, rekla je da je vrlo zadovoljna što je došla u Kovačicu, da voli naivnu umetnosti i da prati rad naivnih slikara iz Kovačice.

Usledila je poseta Galeriji naivne umetnosti u Kovačici gde je delegaciji iz Slovačke predstavljen rad Galerije, fond i razvojni planovi. Razgovaralo se i o mogućnostima saradnje sa slovačkim galerijama u narednom periodu. Poseta je nastavljena u Galeriji Babka, Galeriji Čeh i na kraju su predstavnici slovačke Vlade i slovačke ambasade posetili Dom Martina Jonaša u Kovačici. Prethodno, delegacija je posetila Ministarstvo spoljnih poslova, i tom prilikom razgovaralo se sa ministrom spoljnih poslova, Nikolom Selakovićem. Sastali su se i sa ministarkom privrede Anđelkom Atanasković, sa kojom se razgovaralo o investicionom ulaganju u privredu Srbije, a posebno na teritoriji Banata i Bačke. U Kovačici dočekali su ih zamenik predsednika opštine Kovačica, Petar Višnjički, pomoćnica predsednika opštine Kovačica, Marijana Meliš i Jan Tomaš, direktor Doma kulture 3.oktobar u Kovačici.

Related posts

Ruski roman “Lavr” ovonedeljna preporuka Dejana Bosnića

Jasmina Petkovic

Isključenja sa vodovodne mreže za 11. januar

Zorana Stekovic

Vučić u Leskovcu: Ustala je pristojna Srbija da sačuva svoju zemlju

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija