1. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Ekologija Najvažnije Pančevo Vesti

Uspešno završeni investicioni i remontni radovi u “HIP-Petrohemiji”

U HIP-Petrohemiji je uspešno pokrenuta proizvodnja nakon jednomesečnog zastoja u okviru koga su realizovani investicioni projekti i obavljeni remontni radovi na procesnoj opremi i bezbednosnim sistemima.

Nakon pokretanja proizvodnje u fabrici Etilen, tokom vikenda u fabrikama Polietilena visoke i  niske gustine počela je proizvodnja robe namenjene prodaji na inostranom i domaćem tržištu.

Sve petrohemijske fabrike rade stabilno i prema operativnom planu proizvodnje. Pokretanje proizvodnje u HIP-Petrohemiji proteklo je uz poštovanje propisanih bezbednosnih mera i u skladu sa važećim procedurama kompanije i standardima kvaliteta zaštite radne i životne sredine.

“Najznačajnije realizovane investicione aktivnosti za vreme jednomesečnog zastoja bile su implementacija SCADA sistema u Elektrosnabdevanju i generalni remont ekstrudera u fabrici PENG. Ovi projekti su od izuzetnog značaja za HIP-Petrohemiju, jer su usmereni na povećanje nivoa pouzdanosti i unapređenje proizvodnje. Tokom zastoja su realizovane remontne aktivnosti na procesnoj opremi i bezbednosnim sistemima kako bi bio obezbeđen nesmetani rad petrohemijskih postrojenja u narednom periodu” – istakao je Miša Bulajić, izvršni direktor Funkcije proizvodnje i tehničke podrške HIP-Petrohemije.

Investicioni i remontni radovi završen su u uslovima vanrednih okolnosti usled korona virusa, u skladu sa merama Vlade Republike Srbije i povećanim merama zaštite u kompaniji, za šta su najviše zaslužni zaposleni u HIP-Petrohemiji i izvođači radova angažovani na ovim poslovima.

Related posts

Mali: Rebalansom budžeta se borimo za napredak Srbije

Mirjana Popović

Bez vode ostao deo Tesle

Branislava Grčić

Školarijada za pamćenje, mladi sportisti kući otišli prezadovoljni

Jelena Obradović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija