18. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Sport Vesti

Tradicionalni međunarodni turnir u boksu “Memorijal Branko Pešić”

Tradicionalni međunarodni turnir “Beogradski pobednik” održava se po 58.put, ove godine pod imenom “Memorijal Branko Pešić”. Bila je to prilika da se okupe i neki od najboljih boksera svih vremena sa prostora bivše Jugoslavije.

“Beogradski pobednik” je decenijama bio simbol boksa. Sve najbolje što je ovaj sport imao učestvovalo je na pomenutom prestižnom turniru. Ove godine, pod nazivom “Memorijal Branko Pešić” okupio je kako kvalitetne aktivne takmičare, tako i nekadašnje legend boksa sa prostora bivše Jugoslavije.

U bogatoj karijeri Mirka Puzovića uz odličja sa Evropskih, Svetskih i Balkanskih prvenstava, Mediteranskih igara, kao najveći uspeh izdvaja se olimpijska bronza iz Los Anđelesa. Puzović tradicionalno prati takmičenja na “Beogradskom pobedniku”.

Ace Rusevski, bronzani sa Olimpijskih igara u Montrealu 1976., često je gost Beograda. Ovoga puta dolazak u glavni grad Srbije iskoristio je i da prihvati ponudu Aleksandra Vučića, predsednika Srbije i vakciniše se.

“Beogradski pobednik – Memorijal Branko Pešića” nastavlja da ispisuje najlepše stranice u istoriji našeg boksa. Prisustvo istinskih legendi ovog sporta može samo doprineti vraćanju “plemenite veštine” na staze stare slave.

Tadija Kačar jedini je bokser sa prostora bivše Jugoslavije koji se borio u finalima svih takmičenja na kojima je učestvovao. Njegova bogata riznica sadrži olimpijsko srebro iz Montreala, odličja sa Evropskih, Svetskih, Balkanskih šampionata, kao i Mediteranskih igara. Ovom prilikom on se osvrnuo na formiranje Regionalne lige pod pokroviteljstvom Aleksandra Vučića, predsednika Srbije.

Related posts

Stižu pozivi za osobe koje su civilno sluzile vojni rok

Jelena Obradović

Teška saobraćajna nesreća, dve osobe povređene

Mica Milakov

Vučić: Prosečna plata u martu 555 evra, to smo čekali

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija