23. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Na samom početku posete Briselu bilo priče o dijalogu Beograda i Prištine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa specijalnim predstavnikom za dijalog Beograda i Prištine, Miroslavom Lajčkom.

Predsednik je doputovao danas popodne u dvodnevu posetu sedištu EU.

Sutra će predsednika Srbije primiti predsednica Evropske komisije, Ursula fon der Lajen. U sedištu EK, Vučić će se sastati i sa evropskim komesarom za proširenje, Oliverom Varhejijem.

Potpredsednik Evropske komisije i šef diplomatije EU, Žosep Borelj, povodom posete predsednika Vučića, organizovaće radni ručak u Briselu.

Posle toga je planirano da se Borelj i Vučić obrate medijima iz Evropske službe za spoljne poslove.

U popodnevnim časovoma, predsednik Vučić sastaće se i sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju, Vladimirrom Bilčikom.

Radna poseta predsednika Srbije Briselu završava se večerom koju u čast predsednika Vučića i delegacije iz Beograda organizije predsednik Evropskog saveta, Šarl Mišel.

Na agendi razgovora u Briselu naćiće se primena nove metodologije na ubrzanju pristupnog procesa Srbije, razvojni projekti u Srbiji predviđeni evropskim Ekonomsko investicionim planom, ali i borba protiv pandemije i strategija vakcinacije u regionu, za koju je Srbija pohvaljena od evropskih zvaničnika i javnosti.

Related posts

Vučić posle sastanka sa češkim ministrom : Sa zadovoljstvom prihvatam poziv predsednika Zemana da otputujem u Češku

Katarina Popović

22. Vinarijada u Dolovu

Katarina Popović

Danilo Vučić na Sajmu, opet komentari na tviteru

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija