22. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

MUP: U Gaju kod Kovina uništena aviobomba, prethodno neutralizovana i uklonjena sa gradilišta u Beogradu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, danas su u selu Gaj kod Kovina, uništili su aviobombu, koja je prethodno neutralizovana i uklonjena sa gradilišta u Nodilovoj ulici u Beogradu.

U današnjoj akciji uklanjanja bombe i obezbeđenja šire okoline bilo je angažovano oko 400 pripadnika Sektora za vanredne situacije, policijskih službenika, Sektora za analitiku, telekomunikacione i informacione tehnologije i Sektora za ljudske resurse, kao i predstavnika Grada Beograda i Hitne pomoći.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji je obišao mesto na Banovom brdu gde je bomba otkrivena, izjavio je da je zajednička akcija pripadnika Sektora za vanredne situacije, drugih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i nadležnih gradskih službi, uspešno izvedena i da građani Čukarice mogu da kažu da je taj prostor sada bezbedan i siguran.

On je zahvalio pripadnicima Sektora za vanredne situacije, posebno deminerima, navodeći da su oni još jednom rizikovali sopstvene živote zarad sigurnosti i bezbednosti svojih sugrađana i pokazali koliko su hrabri i stručni.

Ministar je Beograđanima zahvalio na poverenju koje pokazuju prema policiji, a policiji što je svakodnevno tu za svakoga od nas.

Zbog uklanjanja bombe zaostale iz Drugog svetskog rata, teške 242 kilograma, na Banovom brdu evakuisano je više od 1.000 građana.APRIL 25, 2021

Related posts

Konkurs za izlaganje u galerijskim prostorima Kulturnog centra

Nikoleta Dragaš

Dolovo organizuje dvadeset drugu “Vinarijadu”

Jelena Obradović

Pančevo i Japan za unapređenje ekologije

Aleksandra Miloševska

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija