3. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Ekonomija Srbija Vesti

Mali: Penzionerima 6. maja prvih 30 evra,ostalima od 12.maja

Ministar finasnija Siniša Mali najavio je danas da će 6. maja svim penzionerima u Srbiji biti isplaćeno prvih 30 evra iz trećeg paketa pomoći države, a da će 12. maja početi isplata svim punoletnim građanima koji se do tada budu prijavili.

Mali je rekao da prijava za pomoć ””30 plus 30 evra”” počinje 28. aprila na portalu trezora i da je postupak isti kao što je bio za prijavu za pomoć od 100 evra prošle godine, kao i da se građani jednom prijavljuju za pomoć koja će biti isplaćena iz dva dela u maju i novembru.

Ministar je kazao da za tu pomoć ne treba da se prijavljuju penzioneri, građani koji su na izdržavanju zatvorske kazne i korisnici socijalne pomoći.

””Najstarijim sugrađanima, kojih ima više od 1,7 miliona, 6. maja biće isplaćeno prvih 30 evra, a drugi deo u novembru. Dodatnu pomoć od 50 evra dobiće u septembru””, naveo je Mali.

Najavio je da će 7. maja 30 evra dobiti građani koji su na služenju zatvorskih kazni i korisnici socijalne pomoći.

””Od 12. maja krećemo da isplaćujemo 30 evra za sve koji se prijave do tada, a očekujemo da ćemo do 20. maja svima koji se prijave isplatiti prvih 30 evra””, kazao je Mali.

Dodao je da će 10. maja biti drugi put isplaćeno 50 odsto minimalne zarade za sve koji su se prijavili u aprilu.

Pozvao je građane da se do 15. maja prijave za pomoć i dodao da je država tu da pomogne da se ublaže negativne posledice epidemije korona virusa.

””Svako obećanje koje smo dali ispunjavamo u dan, u dinar, ovo nam daje mogućnost da saniramo negativne posledice korona virusa i nadam se uz završetak masovne vakcinacije da što pre otvorimo našu ekonomiju u potpunosti i krenemo dalje u napredak.

Mali je rekao da će treće nedelje maja biti isplaćena pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji u iznosu od 100 evra, uključujući i decu, dok će nezaposleni dobiti ukupno 200 evra.

On je kazao da građani sa KiM ne treba da se prijavljuju za pomoć i da će pomoć biti isplaćena preko Kancelarije za KiM.

Ministar finansija Siniša Mali najavio je danas da će u utorak, 27.aprila, biti isplaćena pomoć za gradske hotele, kao i da će tokom naredne sedmice početi isplata pomoći i auto-prevoznicima.

Mali je rekao da je završen konkurs za pomoć gradskim hotelima i da ce za 294 hotela biti isplaćeno 350 evra po krevetu i 150 evra po sobi.

””Ove nedelje počeće i isplata pomoći za auto-prevoznike. Ukupno je 6.526 autobusa, 690 privrednih društava. Kao što smo obećali, i oni će u aprilu dobiti pomoć””, rekao je ministar.

Mali je naveo da je u aprilu isplaćeno 50 odsto prve minimalne zarade za 1,130 miliona zaposlenih, odnosno za 251.000 privrednih subjekata.

Related posts

Imunizacija u Južnom Banatu “fajzerom” i “astrazenekom”

Ivana Bogdanovski

PREDSEDNIK VUČIĆ U EMISIJI HIT TVIT: Šta je to moj brat Andrej uradio, DA LI JE UZEO 500 MILIONA KAO ĐILAS!? SVE ŠTO KAŽU ONI LAŽU!

Mica Milakov

Ministar Vulin: Srbija je bezbedna zemlja

Bojana Kecic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija