7. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Premijerka Brnabić uručila odlikovanja pripadnicima MO i Vojske Srbije

Premijerka Ana Brnabić uručila je danas u ime predsednika Srbije Aleksandra Vučića odlikovanja pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i istakla da država ulaže mnogo u poboljšanje njihovog statusa.

Brnabićeva je odličja na svečanosti u Palati Srbija uručila povodom obeležavanja najvišeg vojnog praznika – Dana Vojske Srbije, 23. aprila.

“Naša najveća zahvalnost prema vama kao pojedincima i Vojsci Srbije jeste snažno i kontinuirano ulaganje u plate, uslove života, opremu, oružje, obuku i sve ono što je potrebno da bi vi svoj posao obavljali kako treba, a vaše porodice osetile da je vaš poziv nešto što mi kao društvo visoko vrednujemo”, rekla je premijerka.

Ona je primetila da se na vojnim vežbama jasno vidi da je vojska sve jača i spremna, i istkla da je srećna kada vidi porodice pripadnika vojske, ali i drugih bezbednosnih službi kako se useljavaju u svoje nove stanove u Vranju, Kraljevu, Kragujevcu, Novom Sadu…

Ona je posebno ukazala da je predsednik Srbije i vrhovni komandant Aleksandar Vučić apsolutno posvećen tome da pripadnici vojske budu zadovoljni i ponosni.

Naglasila je i da su preduslovi za jaku i stabilnu zemlju vladavina prava, ekonomija, brza, efikasna i transparentna administracija, zdravstvo, obrazovanje, kultura i, svakako, sistem odbrane.

Premijerka je zahvalila pripadnicima vojske za sve što čine, a što se posebno vidi u kriznim vremenima kao što su poplave, smetovi, oluje, ali i borba protiv virusa kakav je kovid-19.

“U godinama kakva je ova za nama, pokazalo se još jednom koliko je važna snažna i spremna vojska koja u svakom trenutku po svakom zadataku i u najkraćem roku može da pomogne civilnim službama i svim građanima naše zemlje”, istakla je Brnabićeva.

Kako je dodala, pripadnici Vojske Srbije među prvima su dali sve od sebe da se osigura bezbednost granica, bezbednost stanovništva, a neki od njih položili su svoje živote u toj borbi.

“Pokazalo se tokom pandemije ponovo koliko je važno za jednu zemlju i za jednu vladu da može u potpunosti da se u svakom trenutku osloni na kapacitete svoje vojske”, dodala je premijerka.

Izrazila je uverenje da će odlikovanja biti još jedan podstrek da nastave s posvećenim i profesionalnim obavljanjem svojih dužnosti.

Na svečnosti su uručena 167 odlikovanja u više kategorija, a ukazom predsednika Repubike od 12. februara 2021.godine, za ispoljenu izvarednu hrabrost i delo ličnog herojstva Srebrnom medaljom za hrabrost “Miloš Obilić” odlikovani su vojni službenici Saša Bogićević i Nenad Crnogorac.

Obraćajući se u ime nagrađenih pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, pukovnik Vladan Ranđelović zahvalio je na dodeljenim odlikovanjima, dodajući da će ona predstavljati podstrek svima za postizanje još boljih rezultata u izgradnji i jačanju sistema odbrane i bezbednosti Republike Srbije.

“Svim pripadnicima vojske čestitam praznik, Dan Vojske Srbije, želim im dobro zdravlje, ličnu i porodičnu sreću i da u narednom periodu postižu još bolje rezultate”, naglasio je pukovnik Ranđelović.

Foto: tanjug

Related posts

Hemodijaliza: Novi aparati za kvalitetnije lečenje

Nikoleta Dragaš

Nenad Živković, zvani Smrad, pokazao da nije bio gadljiv režimskih para

Mica Milakov

Predsednik Vučić predstavio program za dalji razvoj Srbije: Sada je 2.000 hospitalizovanih manje nego pre deset dana

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija