7. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Predsednik Vučić sa direktorkom UNICEF-a: Srbija model za ceo svet

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas regionalnu direktorku UNICEF za Evropu i Centralnu Aziju Afšan Kan i, u razgovoru, istakao da naša zemlja ostaje posvećena saradnji sa ovim fondom UN za pomoć deci.

Predsednik Vučić je rekao da UNICEF može da očekuje da će Srbija raditi na ostvarivanju dogovorenih zajedničkih ciljeva i konkretnih projekata.

Direktorka Kan je zahvalila predsedniku Vučiću na dosadašnjoj odličnoj saradnji Srbije i UNICEF. Tokom prethodnog Programa saradnje, od 2016. do 2020. godine, Srbija je postigla značajne rezultate u ostvarivanju prava dece i mladih u određenim oblastima i postala primer dobre prakse u celom regionu, a neki programi razvijeni u našoj zemlji sada se koriste i u drugim zemljama, rekla je zvaničnica UNICEF. Dvoje sagovornika su istakli značaj međusobne podrške u novom petogodišnjem ciklusu saradnje.

Predsednik Vučić je zahvalio za angažovanje UNICEF u okviru KOVAKS mehanizma, kao i predstavništvu tog fonda UN u Srbiji za pomoć i podršku u borbi sa pandemijom KOVID-19.

Direktorka Kan je rekla da je model odgovora na pandemiju u Srbiji uzor za ceo svet. Ona je izrazila interesovanje da Srbija svojim iskustvom pomogne kada bude krenula vakcinacija dece.

Predsednik Vučić i direktorka Kan su dogovorili razmenu iskustava u različitim oblastima, posebno u različitim oblicima pomoći za najugroženije grupe društva.

Foto: tanjug

Related posts

Uskršnje čestitke pančevačkih sveštenika

Nikola Toadjer

Predsednik Vučić na Pinku: Nezaposlenost na istorijskom minimumu, sledi novo povećanje penzija

Mica Milakov

Predsednik Vučić: Samo uz saradnju region može biti snažniji

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija