7. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Predsednik Vučić: Jasno je da moramo da nastavimo da unapređujemo odnose sa EU

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas potpisivanju Finansijskog sporazuma za drugi deo Akcionog IPA programa za 2020. godinu.

Danas smo dobili 86 miliona evra bezpovratne pomoći Evropske unije i hvala, kako ljudima u Briselu i Evropskoj komisiji, tako i građanima Evropske unije. Mogli su taj novac da potroše na nešto u svojim zemljama i mnogi im hvala što su taj novac dali Srbiji. To su uglavnom projekti i programi koji su strukturalnog tipa. Naš posao je da radimo sve što možemo, kako bi našu zemlju, približili vrednostima Evropske unije. Jasno je da mi moramo da nastavimo da unapređujemo naše odnose sa Evropskom unijom, očekujem u maju mesecu nastavak dijaloga sa Prištinom ponovo u Briselu. Tako da, mnogo puta ćemo u naredne četiri nedelje ići u Brisel. Verujem da je to važno. Da li će nam to biti lako i jednostavno, posebno u dijalogu s Prištinom, verovatno ne. Ne ulazimo u dijalog zbog dijaloga, već da suštinski pokušamo da rešimo probleme. Narednih dana biće važnih događaja, otvaranja puteva, fabrika. Čestitam na potpisanom paketu – kaže Vučić.

Foto: printscreen

Related posts

Tretiranje komaraca u Pančevu sledeće nedelje

Bojana Kecic

Atanasković: Želimo da zadržimo mlade u Srbiji

Nikoleta Dragaš

Vučić: Uspešan si onoliko koliko si puta uspeo da se podigneš

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija