7. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Pančevo Srbija Vesti

Pančevo dobilo 20 miliona dinara za poljoprivredu, vodoprivredu i lokalni razvoj

Predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović, uručio je nadas u Novom Sadu, ugovore o sufinansiranju projekata predstavnicima lokalnih samouprava u oblasti poljoprivrede i lokalnog razvoja. U pitanju su 53 ugovora, putem tri konkursne liste, a posredstvom Sekreterijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo izdvojeno je 740 miliona dinara za realizaciju. Kako Mirović naglašava ovo će značiti pokretanje novog talasa poslova u Vojvodini. Iz pokrajinskog budžeta, posredstvom sekreterijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju I lokalnu samoupravu danas su dodeljeni I ugovori jedinicama lokalne samouprave za izradu projektno-tehničke dokumentacije za unapređivanje komunalne infrastructure, vredni više od 33 miliona dinara.

: Igor Mirović kaže da je Pokrajinska vlada partner koji će biti spreman da odvoji novac, da bude saborac u obezbeđivanju sredstava za veće i izdašnije projekte.“Očekujem da iz nedelje u nedelju što više investicija i radova na važnim objektima u Vojvodini počne da se realizuje. Sve ono što smo radili ranijih godina mi smo završili, i ovo je jedna od retkih vlada koja je završila sve“  ističe Mirović. Gradonačelnik Pančeva, Aleksandar Stevanović dodaje da se na teritoriji AP Vojvodine danas radi više nego ikada a što je najvažnije svi projekti se zaista i završavaju.

Stevanović kaže, da grad Pančevo nastavlja još jedan jako bitan projekat, a tiče se vodovodne mreže na teritoriji naselja Kudeljarski nasip. Za tu potrebu grad Pančevo i AP Vojvodina opredelili su 13 miliona dinara. Završetak ovog projekta značiće stvaranje najelementarnijih uslova za život svim građanima Pančeva.

Related posts

Medalje, priznanja i zahvalnice za kompanije koje su pomogle ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije u borbi protiv Kovida

Mica Milakov

Hitna pomoć: Pomoć tražili uglavnom hipertoničari

Zorana Stekovic

Nedeljom nema vakcinacije

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija