27. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Obeležen Svetski dan knjige

Svetski dan knjige obeležava se širom planete od 1995. godine. UNESCO je na Generalnoj konferenciji doneo odluku da se baš ovaj dan posveti knjizi kao najboljem čovekovom prijatelju, kao svojevrsnom “prozoru u svet”.

Na Generalnoj konferenciji u Parizu UNESCO je 1995. godine doneo odluku da se 23. april obeležava kao Svetski dan knjige i autorskih prava. Ovaj dan je prilika da podsetimo na značaj knjige kao jedne od najvažnijih civilizacijskih tekovina.  Mnogo je benefita od čitanja. Ono unapređuje znanje, proširuje rečnik, razvija maštu i kritičko mišljenje, podstiče kreativnost, smanjuje stres.

Svetski dan knjige na svoj način obeležavaju i izdavačke kuće u Srbiji. Mina Lukić, PR menadžer Vulkana, najavila je akciju ove Izdavačke kuće povodom Svetskog dana knjige.

U Laguni su u toku “Dečji dani kulture” koji su posvećeni najmlađima, a ova Izdavačka kuća pripremila je odličnu ponudu.

Svetski dan knjige obeležava se 23.aprila na dan smrti Migela de Servantesa, pisca prvog modernog romana, i na dan rođenja i smrti jednog od najvećih pisaca svih vremena, Vilijama Šekspira.

Related posts

203 novozaraženih korona virusom u Južnom Banatu

Branislava Grčić

VIŠE OD 60 TAKMIČARA: Prvi bokserski memorijal “Zvonko Vujin” u Zrenjaninu

Zorana Stekovic

Paketići za dnevni boravak “Neven”

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija