24. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Vesti Vršac

Gradonačelnici Vršca uručeni ugovori u Pokrajnskoj vladi

Gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović, prisustvovala je danas u Vladi AP Vojvodine svečanom uručenju Ugovora o dodeli bespovratnih sredstava za sufinansiranje izgradnje, sanacije, rekonstrukcije i izrade tehničke dokumentacije vodnih objekata u javnoj svojini i objekata fekalne kanalizacije i Ugovora o dodeli sredstava za sufinansiranje jedinica lokalne samouprave u izradi projektno-tehničke dokumentacije za planirane radove.

Najpre je sa Sekretarijatom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo potpisan Ugovor za rekonstrukciju rezervoara prve visinske zone R1 za drugu fazu radova za koji će od strane Sekretarijata biti dodeljeno 6.934.414 dinara, dok će Grad Vršac za ovu investiciju izdvojiti 1.825.834 dinara.

„Ovom rekonstrukcijom predviđena je zamena dotrajale mašinske i elektro opreme na rezervoaru pijaće vode, kao i postavljanje savremenije opreme koja će doprineti uštedi električne energije i sigurnijem sistemu vodosnabdevanja građana Vršca“ izjavila je gradonačelnica Dragana Mitrović.

Takođe je sa istim Sekretarijatom potpisan i Ugovor o dodeli sredstava za završetak postupka komasacije poljoprivrednog zemljišta u katastarskim opštinama Vlajkovac, Uljma i Izbište u ukupnoj vrednosti od 20.551.920 dinara od kojih će jednaki iznosi od po 10.275.960 dinara biti izdvojeni od strane AP Vojvodine i iz budžeta Grada Vršca.

„Na ovaj način ćemo uspešno privesti kraju postupak komasacije poljoprivrednog zemljišta na teritoriji katastarskih opština Uljma, Izbište i Vlajkovac koji je i u dosadašnjem toku veoma efikasno sproveden čime ćemo još jednom pokazati da smo apsolutni lideri u sprovođenju postupaka komasacije u našoj zemlji“ istakla je ovom prilikom gradonačelnica Vršca.

Potom je sa Sekretarijatom za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu potpisan Ugovor za izradu projektno tehničke dokumentacije za rekonstrukciju raskrsnice ulica Dejana Brankova, Bore Kostića, Žive Jovanovića  i Filipa Višnjića u Vršcu gde je predviđena izgradnja raskrsnice sa kružnim tokom saobraćaja prema kojem će Pokrajina i Grad opredeliti po 1.000.000 dinara.

„Obzirom da se radi o visoko frekventnoj raskrsnici, opterećenoj teretnim saobraćajem na kojoj se ukršta čak šest ulica i dva državna puta, neophodno je izvršiti njenu modernizaciju prema najsavremenijim standardima kao bi se saobraćaj u tom delu grada odvijao efikasnije i bezbednije.“ dodala je na kraju Dragana Mitrović.

Foto: Grad Vršac

Related posts

Vučić s Milenkovićem: Vaš povratak jedna od najlepših vesti

Jasmina Petkovic

Veganska ishrana sve češća

Jasmina Petkovic

Havarije na vodovodnoj mreži u delu Dolova i Pančeva

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija